Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ καταθέτει στο Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον στις 5 Σεπτεμβρίου 2018. (Drew Angerer / Getty Images)

Tο Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό ενός ιστότοπου ειδήσεων επειδή ανέφερε τον θάνατο ενός εφήβου μετά τη λήψη εμβολίου

Το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του National File, ενός συντηρητικού ιστότοπου ειδήσεων, αφού έκανε αναφορά ενός tweet μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι ο 13χρονος ανιψιός της πέθανε μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου COVID-19 της Pfizer.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε στα πρακτορεία ειδήσεων ότι κλειδώθηκε ο λογαριασμός του National File για 12 ώρες «κατά λάθος». Ο λογαριασμός έχει αποκατασταθεί από τότε, αλλά το μέσο ενημέρωσης είπε τώρα ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης «έχει πλέον αναστείλει» τον δημοσιογράφο Jack Hadfield «επειδή γιόρτασε την απόφαση του Twitter να αντιστρέψει την αναστολή» του μέσου.

Η Epoch Times επικοινώνησε με το Twitter για σχόλια.

Σύμφωνα με το National File, το ρεπορτάζ που πυροδότησε τη δράση του Twitter περιελάμβανε ισχυρισμούς από μια γυναίκα, την Tami Burages, η οποία είπε ότι ο ανιψιός της πέθανε μετά τη λήψη του εμβολίου.

«Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη. Προσπάθησα να το βάλω στο twitter. Είμαι υπέρ των εμβολίων. Εμβολιάσαμε τον δικό μου 14χρονο γιο μόλις ήταν διαθέσιμο. Ξέρω ότι είναι *ως επί το πλείστον ασφαλές *. Αλλά ο Τζέικομπ είναι νεκρός τώρα», έγραψε σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί.

Η καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα εμβόλια ορίζει ότι τα περισσότερα εμβόλια COVID-19 δεν πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά, αν και μια συμβουλευτική επιτροπή τον Ιούνιο έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται προς το παρόν», λέει με έντονα γράμματα η σελίδα του ΠΟΥ για τα εμβόλια COVID-19.

Ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε στην The Epoch Times την Τρίτη ότι «χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για τη χρήση των διαφόρων εμβολίων COVID-19 στα παιδιά για να είναι σε θέση να κάνουν γενικές συστάσεις για τον εμβολιασμό παιδιών κατά της COVID-19».

«Οι δοκιμές εμβολίων για παιδιά βρίσκονται σε εξέλιξη και ο ΠΟΥ θα ενημερώσει τις συστάσεις του όταν τα αποδεικτικά στοιχεία ή η επιδημιολογική κατάσταση δικαιολογούν αλλαγή στην πολιτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τον Μάιο, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κήρυξε το εμβόλιο Pfizer COVID-19 ασφαλές για παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω, αν και, κατά τη διάρκεια μιας συμβουλευτικής επιτροπής της FDA στα μέσα Ιουνίου, οι ειδικοί διαφώνησαν σχετικά με το εάν πρέπει να χορηγηθούν εμβόλια COVID-19 στα παιδιά.

Ορισμένα μέλη της επιτροπής που ήταν επιφυλακτικά για τη χορήγηση των εμβολίων στα παιδιά δήλωσαν ότι ανησυχούσαν σχετικά με τα ευρήματα Ισραηλινών ερευνητών που ανέφεραν αυξημένο αριθμό μυοκαρδίτιδας ή φλεγμονή της καρδιάς, σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών μετά τη λήψη του Pfizer.

«Χρειαζόμαστε σίγουρα ένα παιδιατρικό εμβόλιο, αυτό δεν είναι το ζήτημα αυτού που συζητάμε σήμερα, το ερώτημα είναι σε ποιο σημείο θα έχουμε επαρκή δεδομένα… Υπάρχουν τέσσερις νοσηλείες ανά ένα εκατομμύριο παιδιά, αυτό δεν θεωρείται έκτακτη ανάγκη και είναι πολύ χαμηλό ποσοστό νοσηλείας», δήλωσε ο Cody Meissner, καθηγητής παιδιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tufts.

Αναφέροντας ανησυχίες σχετικά με την πιθανή σύνδεση μεταξύ εμβολίων mRNA, όπως αυτά των Pfizer και Moderna και την μυοκαρδία σε παιδιά, ο Meissner είπε ότι το FDA πρέπει να σταματήσει.

«Πριν ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό εκατομμυρίων εφήβων και παιδιών, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε ποιες είναι οι συνέπειες», τόνισε στη συνεδρίαση της επιτροπής, προσθέτοντας: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να δικαιολογήσουμε [μια άδεια έκτακτης ανάγκης] συμπεριλαμβάνοντας τα παιδιά».

Πριν από αρκετές εβδομάδες, ο λογαριασμός Twitter της Ναόμι Γουλφ, πρώην βοηθού της εκστρατείας του Προέδρου Μπιλ Κλίντον, τέθηκε οριστικά σε αναστολή. Το Twitter εξήγησε το σκεπτικό του στα μέσα ενημέρωσης ότι η Wolf, σύμφωνα με την εταιρεία, μοιράστηκε παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια COVID-19.

Πολλά επικριτικά σχόλια έχουν ασκηθεί στο Twitter και τον Διευθύνων Σύμβουλό του, Τζακ Ντόρσεϊ, τους τελευταίους μήνες για τις πολιτικές και τις αποφάσεις του σχετικά με την απαγόρευση διακεκριμένων χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε