Παρασκευή, 02 Ιούν, 2023
Παράνομοι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί δίπλα στο τείχος των συνόρων ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε λεωφορείο που πηγαίνει στο σταθμό της Συνοριοφυλακής για ταυτοποίηση στη Γιούμα της Αριζόνα, στις 10 Δεκεμβρίου 2021. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

Βίντεο δείχνει ομοσπονδιακούς εργολάβους να φέρνουν με πτήσεις παράνομους μετανάστες στη Νέα Υόρκη τη νύχτα για να μην “τραβήξουν την προσοχή”

Βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει ομοσπονδιακούς εργολάβους να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στο Γουέστσεστερ της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού απελευθερώθηκαν από τα νότια σύνορα πέρυσι.

Το υλικό από κάμερα σώματος διάρκειας 51 λεπτών αποκτήθηκε μέσω αιτήματος του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της κομητείας του Γουέστσεστερ, Ρομπ Αστορίνο, για την ελευθερία της πληροφόρησης και δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα New York Post.

Δείχνει τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων άνδρες, γυναίκες και παιδιά, να μεταφέρονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό την κάλυψη του σκοταδιού από τα νότια σύνορα στο Γουάιτ Πλέινς της Νέας Υόρκης πριν μεταφερθούν σε άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω λεωφορείων τσάρτερ της American Dream στις 31 Αυγούστου 2021.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του υλικού, ο αρχιφύλακας της αστυνομίας Μάικλ Χαμπόρσκι, ο οποίος φοράει την κάμερα σώματος, εμφανίζεται μπερδεμένος και ακούγεται να ρωτά τους ομοσπονδιακούς εργολάβους που επιβλέπουν τις μεταφορές μεταναστών για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Στο βάθος διακρίνεται ένα Boeing 737 το οποίο πέταξε από το Φορτ Μπλις στο Ελ Πάσο του Τέξας αρκετές ώρες νωρίτερα.

Ο Χαμπόρσκι ρωτά αρκετούς από τους εργολάβους πριν τελικά διαπιστώσει ότι στην πτήση επιβαίνουν 142 άτομα που είχαν αφεθεί ελεύθερα αφού είχαν περάσει παράνομα τα νότια σύνορα.

Οι εργολάβοι που βρίσκονται στη σκηνή, ορισμένοι από τους οποίους φέρονται να είχαν ενεργήσει ως συνοδοί στην πτήση, απασχολούνται από την MVM Inc, μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που υπέγραψε πέρυσι συμβόλαιο ύψους 136 εκατομμυρίων δολαρίων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναφέρει η NY Post.

«Βρίσκεστε σε μια ασφαλή εγκατάσταση εδώ. Πραγματικά δεν ξέρουμε τίποτα και είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια», ακούγεται να λέει ο Χαμπόρσκι σε έναν από τους ομοσπονδιακούς εργολάβους, αφού τον ρωτά για το ποιοι ήταν στην πτήση και τι ακριβώς κάνουν οι εργαζόμενοι.

«Αυτό είναι ενάντια σε όλα τα θέματα ασφάλειάς μας», δήλωσε ο Χαμπόρσκι. «Απλώς προσπαθώ να καταλάβω τι είναι τι, ποιος είναι ποιος και πώς υποτίθεται ότι πρέπει να το κρατήσω αυτό ασφαλές», είπε ο Χαμπόρκσι στους εργολάβους καθώς συνέχιζε να κάνει ερωτήσεις.

Αργότερα, ένας εργολάβος λέει στον Χαμπόρσκι ότι δεν επιτρέπεται να φωτογραφηθούν στη βάση, όταν ζητά να δει τη φωτογραφική του ταυτότητα.

«Απερίγραπτο-απίστευτο», απάντησε ο Χαμπόρσκι. «Και από ποιον είναι αυτό; DHS [Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας];»

«Ναι, και από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών», απάντησε ο εργολάβος. «Βρίσκεστε σε ομοσπονδιακή εγκατάσταση, αλλά το DHS θέλει τα πάντα να μείνουν κρυφά».

Ένας άλλος εργολάβος είπε στον Χαμπόρσκι ότι δεν του επιτρεπόταν να δείξει την ταυτότητά του, εξηγώντας: «Όπως είπα, όλα υποτίθεται ότι πρέπει να είναι μυστικά».

Μερικοί από τους σωρούς ρούχων και σκουπιδιών που πετάνε οι παράνομοι μετανάστες αφού διασχίσουν τον Ρίο Γκράντε από το Μεξικό κάτω από τη διεθνή γέφυρα στο Eagle Pass του Τέξας, στις 25 Ιανουαρίου 2022. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

 

Ο Χαμπόρσκι ρώτησε επίσης έναν εργολάβο γιατί έρχονται στο προάστιο Γουέστσεστερ, το οποίο βρίσκεται περίπου 35 μίλια έξω από τη Νέα Υόρκη.

«Δεν θέλεις να βρίσκεσαι κάπου όπου βρίσκονται τα φώτα της δημοσιότητας», απάντησε ο εργολάβος. «Πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Πολλά από αυτά είναι απλά πράγματα που δεν λέμε στον κόσμο, επειδή αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να τραβήξουμε την προσοχή. Δεν θέλουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σαν να μην ξέρουμε καν πού πάμε όταν μας το λένε».

Ένας από τους εργολάβους είπε στον αστυνομικό αργότερα στο βίντεο: «Καταλαβαίνω το όλο θέμα της μυστικότητας και όλα αυτά τα [βρισιές], αλλά αυτό είναι πάνω από το [βρισιές] μισθολογικό μου επίπεδο… το [βρισιές], καταλαβαίνετε τι εννοώ;».

«Και γιατί; Ξέρεις γιατί;» ρώτησε ο Χαμπόρσκι .

«Ξέρεις γιατί, κοίταξε ποιος είναι στο γραφείο. Γι’ αυτό, έλα τώρα», είπε ο εργολάβος. «Ξέρεις γιατί. Γιατί αν αυτό μαθευτεί, η κυβέρνηση προδίδει τον αμερικανικό λαό».

«Η κυβέρνηση προδίδει τον αμερικανικό λαό», λέει επίσης ένας εργολάβος στον Χαμπόρσκι στο βίντεο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα δεχθεί πυρά για τους χειρισμούς του στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, αφού εκατοντάδες και χιλιάδες μετανάστες συνέρρευσαν στα σύνορα σε μια προσπάθεια να εισέλθουν στη χώρα.

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ο Μπάιντεν πάτησε το κουμπί της παύσης στις απελάσεις, το πρόγραμμα “Παραμονή στο Μεξικό” και την κατασκευή συνοριακού τείχους, αναδιαμόρφωσε τις προτεραιότητες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων και ανέτρεψε την απαγόρευση ταξιδιών από χώρες που είναι επιρρεπείς στην τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP), έχουν συλληφθεί σχεδόν 1,6 εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021. Όταν συνυπολογίζονται και οι μετανάστες που σταμάτησαν στα σύνορα, ο αριθμός ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος υπερασπίστηκε τις ενέργειές του και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα απορρίψει ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών στα σύνορα.

Αλλά ο Αστορίνο, ο οποίος είναι σήμερα υποψήφιος για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, δήλωσε στον Τάκερ Κάρλσον του Fox News ότι το νέο βίντεο δείχνει ότι δεν είναι μόνο τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν.

«Τώρα συνεχίζουν να λένε ‘είναι μόνο ασυνόδευτα παιδιά’. Είναι εντελώς ψέμα. Και ότι αυτά τα παιδιά δεν επρόκειτο να πάνε στη δική μας περιοχή. Είναι εντελώς ψέμα. [Τα βάζουν] σε σχολεία στο Γουέστσεστερ, στο Λονγκ Άιλαντ, στα γύρω προάστια. Πρόκειται λοιπόν για πλήρη κατάρρευση του συστήματός μας. Είναι μια προδοσία, όπως είπε ο κύριος, μια προδοσία του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Αστορίνο.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που συνεχίζει να μας λέει ψέματα, που έχει αποτύχει στο βασικότερο καθήκον της να διασφαλίσει τα σύνορα του έθνους μας και να διατηρήσει το κράτος δικαίου. Όταν μάθαμε για πρώτη φορά για αυτές τις πτήσεις, δεχτήκαμε επίθεση επειδή απαιτούσαμε απλές απαντήσεις. Συνέχισαν να λένε ψέματα και να εκτρέπονται, αλλά αυτό είναι θέμα δημόσιας ασφάλειας, δημόσιας υγείας και του δικαιώματος του λαού να γνωρίζει», πρόσθεσε.

Η Epoch Times επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε