Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Το κρουαζιερόπλοιο Symphony of the Seas της Royal Caribbean αγκυροβολεί στο λιμάνι του Μαϊάμι την 1η Αυγούστου 2021. (Daniel Slim/AFP via Getty Images)

Ξέσπασμα κρουσμάτων COVID-19 σε κρουαζιέρα της Royal Caribbean παρά τους πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες επιβάτες

Σαράντα οκτώ άτομα που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Symphony of the Seas της Royal Caribbean βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, της ασθένειας που προκαλείτε από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), παρόλο που η Royal Caribbean απαιτεί από όλους τους επιβάτες ηλικίας 12 ετών και άνω να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία της.

Ο φορέας της κρουαζιέρας δήλωσε την Κυριακή ότι κάθε άτομο που βρέθηκε θετικό στον ιό τέθηκε αμέσως σε καραντίνα. Άλλα έξι άτομα που είχαν βρεθεί θετικά αποβιβάστηκαν από το πλοίο όταν αυτό έδεσε στη Φλόριντα και μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους, ανέφερε η εταιρεία.

Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 είχαν ήπια συμπτώματα ή ήταν ασυμπτωματικοί, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Royal Caribbean Lyan Sierra-Carro στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ειδοποιηθήκαμε από τα (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ότι ένας επισκέπτης που βρισκόταν στην κρουαζιέρα μας (στις 4 Δεκεμβρίου) βρέθηκε θετικός και ταυτοποιήθηκε ως Όμικρον», πρόσθεσε η Σιέρα-Κάρο (Sierra-Caro) σε δήλωσή της στα πρακτορεία. «Μας ζήτησαν (το CDC) να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της πλεύσης, αυτής που τελείωσε σήμερα και της τρέχουσας».

Δεν είναι σαφές αν υπήρχαν παιδιά κάτω των 12 ετών στο πλοίο. Η εφημερίδα Epoch Times επικοινώνησε με τη Royal Caribbean για σχόλια.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Royal Caribbean, οι επισκέπτες ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό εμβολιασμού για τον COVID-19 προκειμένου να επιβιβαστούν στην κρουαζιέρα.

«Όλοι οι επισκέπτες της Royal Caribbean ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19, με την τελευταία δόση του εμβολίου τους να έχει χορηγηθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από τον απόπλου. Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να προσκομίσουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού και να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα για τους εμβολιασμένους επισκέπτες», αναφέρει η Royal Caribbean.

Σε ανακοίνωσή του, το CDC επιβεβαίωσε ότι είναι ενήμερο για την επιδημία της Royal Caribbean (RCI) και «συνεργάζεται με την RCI για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματα, ενώ η RCI θα συλλέξει δείγματα από το τρέχον ταξίδι για γενετική αλληλουχία».

Η Σιέρα-Κάρο δήλωσε ότι τα μελλοντικά ταξίδια του κρουαζιερόπλοιου δεν έχουν επηρεαστεί από την επιδημία.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, αναφέρθηκαν κρούσματα COVID-19 σε πλοίο της Norwegian Cruise Lines, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Λουζιάνα. Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway είχε αναχωρήσει από τη Νέα Ορλεάνη στις 28 Νοεμβρίου, κάνοντας στάσεις στο Μεξικό, την Ονδούρα και το Μπελίζ.

Η Norwegian Cruise Lines δήλωσε τότε ότι απαιτεί από όλους τους επιβαίνοντες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε