Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
(Αριστερά) Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε ένα ράλι «Make America Great Again» στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ, στο Waterford Township, Μίσιγκαν, στις 30 Οκτωβρίου 2020. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος της προεδρίας Τζο Μπάιντεν μιλά κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της προεκλογικής εκστρατείας του στο Iowa State Fairgrounds στο Des Moines της Αϊόβα, στις 30 Οκτωβρίου 2020. (Mandel Ngan και Jim Watson / AFP μέσω Getty Images)

Ο Μπάιντεν ανακοινώνει τη νίκη του, ο Τραμπ λέει ότι οι εκλογές «είναι ακόμη πολύ μακριά»

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη νίκη του στις εκλογές του 2020 στις 7 Νοεμβρίου, μια δήλωση που αμφισβητήθηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 77χρονος Μπάιντεν, είπε «είναι τιμή μου για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο αμερικανικός λαός σε μένα και στην εκλεγμένη αντιπρόεδρο Χάρις», αναφερόμενος στην υποψήφιο αντιπρόεδρό του, γερουσιάστρια Καμάλα Χάρις.

«Αντιμέτωποι με πρωτοφανή εμπόδια, ένας αριθμός-ρεκόρ Αμερικανών πολιτών ψήφισε. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι η δημοκρατία χτυπά βαθιά στην καρδιά της Αμερικής. Με την εκστρατεία να έχει τελειώσει, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και να ενωθούμε ως έθνος. Είναι καιρός για την Αμερική να ενωθεί. Και να θεραπευτεί. Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε, αν το κάνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ, που αγωνίζεται για δεύτερη θητεία, απάντησε σε δήλωση.

«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια. Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει. Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής οποιασδήποτε πολιτείας, ειδικά στις αμφισβητούμενες πολιτείες που οδεύουν σε υποχρεωτικές ανακαταμετρήσεις και πολιτείες όπου η εκστρατεία μας έχει έγκυρες και νόμιμες νομικές ενστάσεις που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον απόλυτο νικητή», είπε.

Άνθρωποι γιορτάζουν στη Φιλαδέλφεια, αφότου ορισμένοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί έδωσαν τον προεδρικό χρίσμα στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, παρόλο που οι νομικές προκλήσεις σε ορισμένες πολιτείες συνεχίζονται και οι εκλογικοί υπάλληλοι συνεχίζουν να μετράνε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια, στις 7 Νοεμβρίου 2020. (Rebecca Blackwell/AP Photo)

 

«Στην Πενσυλβανία, για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται στους νόμιμους παρατηρητές μας να έχουν ουσιαστική πρόσβαση στην παρακολούθηση της διαδικασίας καταμέτρησης. Οι νόμιμες ψήφοι αποφασίζουν ποιος είναι πρόεδρος και όχι τα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Η εκστρατεία του Τραμπ που ξεκινά τη Δευτέρα να βάλει μπροστά την υπόθεσή της στο δικαστήριο ώστε να βεβαιωθεί ότι οι εκλογικοί νόμοι τηρούνται πλήρως και ότι θα χριστεί ο νόμιμος νικητής, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Ενώ πολλές πολιτείες έχουν σαφή νικητή, τα αποτελέσματα σε ορισμένες κρίσιμες πολιτείες είναι κοντά.

Τα αποτελέσματα της Αριζόνα, της Νεβάδας, της Τζόρτζια, της Βόρειας Καρολίνας, της Πενσυλβανία και του Ουισκόνσιν αμφισβητούνται από την εκστρατεία Τραμπ ή είναι τόσο κοντά που δεν ανακοινώθηκαν από το Σάββατο.

Η Τζόρτζια οδηγείται σε ανακαταμέτρηση. Ο Τραμπ συνεχίζει να φτάνει το προβάδισμα του Μπάιντεν στην Αριζόνα. Οι νομοθέτες ζητούν πλήρη έλεγχο στην Πενσυλβανία. Και οι δικαστικές υποθέσεις εκεί όπως και σε άλλα μέρη, που επικεντρώνονται κυρίως σε ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου, ακόμη δεν έχουν κριθεί.

Ένα πλήθος μέσων ενημέρωσης στις 7 Νοεμβρίου κήρυξε τον Μπάιντεν νικητή των εκλογών.

Η υπεύθυνη της καμπάνιας Μπάιντεν, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ ότι είναι «εκστασιασμένη», χαρακτηρίζοντάς την «μια υπέροχη μέρα για αυτήν τη χώρα».

Στη Φιλαδέλφεια, ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν αποφασίζουν τα μίντια το αποτέλεσμα των εκλογών. Τα δικαστήρια το κάνουν».

Η Epoch Times δεν καλούν τον προεδρικό αγώνα μέχρι να επιλυθούν όλες οι νομικές προκλήσεις.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε