Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ένας αστυνομικός τακτοποιεί σειρές κατασχεθέντων πακέτων κοκαΐνης κατά τη διάρκεια παρουσίασης της αστυνομίας για τον τύπο στην Μπογκοτά της Κολομβίας, 22 Ιουλίου 2015. (AP Photo/Fernando Vergara)

Πάνω από 7,5 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν σε κοινή επιχείρηση Κολομβίας-ΗΠΑ 

ΜΠΟΓΚΟΤΑ —  Η Κολομβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέσχεσαν πάνω από 7,5 τόνους κοκαΐνης αξίας $286 εκατομμυρίων σε κοινή επιχείρηση, δήλωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας την Τετάρτη.

Τα ναρκωτικά είχαν αναμιχθεί με ένα δομικό προϊόν και μεταφέρθηκαν μεταξύ της κολομβιανής πόλης Καρθαγένης και του Παναμά, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης.

Τα ναρκωτικά «ανήκαν σε δομές διακίνησης ναρκωτικών που συνδέονται με την οργανωμένη ένοπλη ομάδα του Κόλπου», ανέφερε, και θα δίνονταν σε άλλες εγκληματικές ομάδες στην Κεντρική Αμερική και την Ευρώπη.

Η πιθανή παραγωγή καθαρής υδροχλωρικής κοκαΐνης στην Κολομβία αυξήθηκε 1,5 τοις εκατό πέρυσι σε 1,137 τόνους, ανέφερε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα τον περασμένο μήνα, παρ’ όλο που οι περιοχές που φυτεύτηκε το πρωτογενές συστατικό κόκα μειώθηκαν.

Παρά τις δεκαετίες προσπαθειών κατά των ναρκωτικών, η Κολομβία παραμένει ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς κοκαΐνης στον κόσμο. Αριστεροί αντάρτες, συμμορίες εγκλήματος και πρώην δεξιοί παραστρατιωτικοί εμπλέκονται στην παραγωγή και τη μεταφορά σε καταναλωτές που εδρεύουν σε μεγάλο βαθμό στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε