Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Διαδηλωτές κρατούν πινακίδες καθώς συγκεντρώνονται για μια δραστηριότητα «Unite for Freedom» κατά των περιορισμών του ιού του ΚΚΚ και των διαβατηρίων εμβολιασμού, στην Πλατεία Κοινοβουλίου, κεντρικό Λονδίνο, 29 Μαΐου 2021. (Ben Stansall/AFP via Getty Images)

Χιλιάδες παρελαύνουν στο Λονδίνο κατά των περιορισμών, διαβατηρίων εμβολιασμού του ιού του ΚΚΚ

Χιλιάδες διαδηλωτές παρέλασαν στους δρόμους του Λονδίνου το Σάββατο ως διαμαρτυρία για τους περιορισμούς και τα «διαβατήρια εμβολιασμού» του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος).

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοινοβουλίου πριν κινηθούν σε περιοχές στο κεντρικό Λονδίνο περιλαμβανομένων των: Όξφορντ Στριτ, Ντόουνινγκ Στριτ, Πλατείας Τραφάλγκαρ, και Χάυντ Παρκ. Η διαδήλωση ήταν κυρίως ειρηνική αλλά η αστυνομία είπε ότι «μια μικρή μειοψηφία» διαδηλωτών έριξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς και μια ομάδα διαδηλωτών κατέλαβε για μικρό διάστημα το εμπορικό κέντρο Westfield.

Η πορεία «Untited for Freedom» το Σάββατο ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες διαδηλώσεις κατά των περιορισμών της πανδημίας. Πολλοί κάτοικοι άλλων περιοχών προσήλθαν στο Λονδίνο, με μια ομάδα να λέει στις ειδήσεις NTD ότι έφυγαν από το σπίτι στις 3 π.μ. για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

 

Συμμετέχοντες σε διαδήλωση κατά των περιορισμών και διαβατηρίων εμβολιασμού του ιού του ΚΚΚ στην Πλατεία Κοινοβουλίου, κεντρικό Λονδίνο, 29 Μαΐου 2021. (Tess De La Mere/PA)

 

Διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «ελευθερία» και «σηκωθείτε» καθώς περπατούσαν μέσα στο κεντρικό Λονδίνο για ώρες συνεχόμενα. Οι πινακίδες τους είχαν μηνύματα από «όχι στα διαβατήρια εμβολιασμού» και «τα παιδιά μας αξίζουν ένα μέλλον», έως «τα πειραματικά “εμβόλια” COVID σκοτώνουν» και «αντισταθείτε στο Great Reset (Μεγάλη Επαναρύθμιση)».

«Όλοι εδώ δεν λένε απαραιτήτως ότι η COVID δεν υπάρχει. Γνωρίζω ότι υπάρχει», μια διαδηλώτρια με όνομα Ντόννα είπε στο NTD, αναφερόμενη στην ασθένεια που προκαλείται από τον ιό. «Απλώς δεν πιστεύω ή συμφωνώ με αυτό που κάνει η κυβέρνηση».

Η Ντόννα διαφωνεί με τα μέτρα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας, όπως τα περιοριστικά λοκντάουν και την διανομή εμβολίων που πιστεύει πως δεν έχουν ελεγχθεί όσο θα έπρεπε.

Ο επικεφαλής του Heritage Party και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Λονδίνου Ντέιβιντ Κάρτεν είπε στο NTD ότι κατά την γνώμη του, η κυβέρνηση δεν είχε το δικαίωμα να επιβάλει περιορισμούς.

 

Ο επικεφαλής του Heritage Party Ντέιβιντ Κάρτεν μιλά στο NTD κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά των περιορισμών και διαβατηρίων εμβολιασμού, Λονδίνο, 29 Μαΐου 2021. (Screenshot/NTD)

 

«Λένε πως πρόκειται να μας δώσουν πίσω τις ελευθερίες μας στις 21 Ιουνίου, αλλά δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης», είπε. «Δεν ήταν δικές τους για να τις αφαιρέσουν εξ αρχής.»

«Αν δεν τις δώσουν όλες πίσω, που είναι αυτό που υπονοούν ότι θα κάνουν, νομίζω είμαστε εδώ για να πούμε ότι δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό», πρόσθεσε.

Η 21η Ιουνίου είναι η τελευταία ημερομηνία στο χάρτη της κυβέρνησης για τερματισμό των περιορισμών. Όλοι οι νομικοί περιορισμοί πρόκειται να αφαιρεθούν, αλλά η κυβέρνηση είπε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 14 Ιουνίου καθώς πολλοί ανησύχησαν ότι η εμφάνιση του ινδικού στελέχους ίσως αλλάξει το πρόγραμμα.

Ένας άλλος διαδηλωτής με όνομα Τόνυ είπε ότι είχε μια επιχείρηση έως ότου αναγκάστηκε να κλείσει στην πανδημία. Τώρα κάνει δρομολόγια ταξί για τα προς το ζην.

«Ήμασταν επενδυτές. Και κατά την διάρκεια όλου αυτού, όταν άρχισαν οι περιορισμοί … έπρεπε να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε. Και ως αποτέλεσμα αυτού, έπρεπε να αρχίσω κάτι άλλο. Ξέρετε, έπρεπε να βρω μια άλλη δουλειά», είπε.

«Τώρα είμαι οδηγός. Και προτιμώ να κάνω αυτό που μου αρέσει να κάνω, αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτό που μου αρέσει λόγω όλων αυτών», είπε. «Πιθανότατα δεν θα μπορέσω να το κάνω αυτό για … ποιος ξέρει πόσο χρόνο.»

 

Αστυνομικοί σε δίκυκλα περνούν μέσα από πλήθος διαδηλωτών στην πορεία «Unite for Freedom» κατά των διαβατηρίων εμβολιασμού για τον ιό του ΚΚΚ και των κυβερνητικών περιορισμών, στο κεντρικό Λονδίνο, 29 Μαΐου 2021. (Ben Stansall/AFP via Getty Images)

 

Κάποιοι είπαν ότι φοβούνταν πως τα νέα εμβόλια μπορεί να έχουν παρενέργειες που ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί, ενώ άλλοι δεν αντιτίθονταν στα εμβόλια, αλλά δεν ήθελαν να γίνουν υποχρεωτικά.

«Έχω κάνει όλους τους εμβολιασμούς μου. Το ίδιο και τα παιδιά μου», είπε ο ψυχολόγος και διδάσκων Μάθιου Όουενς στο NTD. «Αλλά ο εμβολιασμός μέσω εξαναγκασμού – τα διαβατήρια εμβολιασμού – είναι ποδοπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.»

Ο Όουενς είπε ότι κάποιοι «ίσως να μην συμφωνούν σε όλα, [αλλά] είναι το δημοκρατικό δικαίωμά σου να εξασκείς ελευθερία του λόγου.»

«Και θα ταίριαζα στον δρόμο του λόρδου Σάμσιον, αν θέλετε, [να] ακούς όλες τις ιδέες. Είναι καλύτερο να επιχειρηματολογείς για αυτές από το να απαγορεύεις τον λόγο των ανθρώπων», είπε.

Κάποιοι διαδηλωτές είπαν στο NTD ότι ανησυχούν πως ένα σύστημα διαβατηρίου εμβολιασμού θα διαβρώσει τις ελευθερίες του κόσμου και θα γίνει κάτι παρόμοιο του συστήματος «κοινωνικής πίστωσης» που υπάρχει στην κομμουνιστική Κίνα.

Αφότου στην αρχή είχε αποκλείσει την εισαγωγή ενός συστήματος διαβατηρίων εμβολιασμού, η βρετανική κυβέρνηση άρχισε να αξιολογεί την ιδέα στα τέλη Φεβρουαρίου και να δοκιμάζει μια Πιστοποίηση Κατάστασης COVID τον προηγούμενο μήνα.

Διαδηλωτές κρατούν πινακίδες κατά την διάρκεια πορείας «Unite for Freedom» κατά των διαβατηρίων εμβολιασμού για τον ιό του ΚΚΚ και των κυβερνητικών περιορισμών, στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, κεντρικό Λονδίνο, 29 Μαΐου 2021. (Ben Stansall/AFP via Getty Images)

 

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στις 11 Μαΐου ότι η κυβέρνηση θα «πει περισσότερα αργότερα αυτόν τον μήνα για το πως ακριβώς θα μοιάζει ο κόσμος και τι ρόλο θα μπορούσαν να έχουν – αν έχουν κάποιον – η πιστοποίηση και η κοινωνική απόσταση.»

Λίγο μετά τις 6 μ.μ., μια μικρή ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε έξω από το εμπορικό κέντρο Westfield στο Λονδίνο, φωνάζοντας «ντροπή σας» σε αστυνομικούς που έφρασσαν την είσοδο. Βρήκαν μια διαφορετική είσοδο λίγο μετά και κατέλαβαν το εμπορικό κέντρο για περίπου 20 λεπτά πριν η αστυνομία τους απομακρύνει.

Δεν έγιναν συλλήψεις αλλά η Μητροπολιτική αστυνομία είπε ότι ένας μικρός αριθμός αστυνομικών δέχθηκε επίθεση και μια έρευνα πραγματοποιείται.

«Μια μικρή “ομάδα απόσχισης” εισήλθε στο εμπορικό κέντρο Westfield», είπε ο αστυνομικός επικεφαλής Ρόυ Σμιθ σε δήλωση. «Αστυνομικοί της Met απάντησαν δυναμικά και με επαγγελματισμό για να αποτρέψουν μεγαλύτερους αριθμούς από το να έχουν πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο και να απομακρύνουν γρήγορα τους διαδηλωτές που ήταν μέσα. Συνεργαστήκαμε στενά με προσωπικό φύλαξης στο εμπορικό κέντρο ώστε να μπορεί να παραμείνει ανοιχτό με ασφάλεια.»

«Ένας μικρός αριθμός αστυνομικών δέχθηκαν επίθεση έξω από το εμπορικό κέντρο», πρόσθεσε. «Μια πλήρης διερεύνηση πραγματοποιείται που θα περιλάβει την εκτενή εξέταση πλάνων CCTV για να εξακριβωθεί ο καθένας που έπραξε εγκληματικές παραβάσεις.»

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Η ρεπόρτερ του NTD Τζέιν Γουέρρελ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε