Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Φιαλίδια εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech φαίνονται στο Darmstadt της Γερμανίας, στις 2 Μαρτίου 2021. (cortex-film/Shutterstock)

Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι παρτίδες της Pfizer-BioNTech στην ΕΕ περιείχαν εικονικά σκευάσματα

Σχολιασμός

Γερμανοί επιστήμονες αποκάλυψαν εντυπωσιακές αποδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος των παρτίδων του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech που αναπτύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελούνταν από εικονικά σκευάσματα (placebo) – και ως εκ τούτου δεν υποβλήθηκαν καν σε δοκιμές ποιοτικού ελέγχου από τη γερμανική υπηρεσία που ήταν κατ’ αρχήν υπεύθυνη για την έγκρισή τους.

Οι επιστήμονες, ο Δρ Τζέραλντ Ντάικερ (Dr. Gerald Dyker), καθηγητής οργανικής χημείας στο Πανεπιστήμιο Ruhr Bochum, και ο Δρ Γιοργκ Μάτισικ (Dr. Jörg Matysik), καθηγητής αναλυτικής χημείας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, ανήκουν σε μια ομάδα πέντε γερμανόφωνων επιστημόνων που θέτουν δημοσίως ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολίου BioNTech (όπως είναι γνωστό στη Γερμανία) τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Πρόσφατα εμφανίστηκαν στο διαδικτυακό πρόγραμμα Punkt.Preradovic της Γερμανίδας δημοσιογράφου Μιλένα Πρεράντοβιτς (Milena Preradovic) για να συζητήσουν για τη μεταβλητότητα των παρτίδων. Αφετηρία τους ήταν η πρόσφατη δανέζικη μελέτη που έδειξε τεράστια διακύμανση στα ανεπιθύμητα συμβάντα που σχετίζονται με διαφορετικές παρτίδες του εμβολίου Pfizer-BioNTech ή BNT162b2 κατά την επιστημονική κωδική του ονομασία. Το παρακάτω σχήμα από τη μελέτη στη Δανία απεικονίζει αυτή τη διακύμανση.

Δείχνει ότι οι παρτίδες που χρησιμοποιήθηκαν στη Δανία, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από τα σημεία στο γράφημα, ουσιαστικά χωρίζονται σε τρεις ομάδες.

Οι «πράσινες παρτίδες» που συγκεντρώνονται γύρω από την πράσινη γραμμή έχουν μέτριο ή μέτρια υψηλό επίπεδο ανεπιθύμητων συμβάντων που σχετίζονται με αυτές. Στη συζήτηση με την Πρεράντοβιτς, ο Τζέραλντ Ντάικερ παίρνει το παράδειγμα του πράσινου σημείου που βρίσκεται πιο μακριά στα δεξιά.

Όπως εξηγεί, αντιπροσωπεύει την παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στη Δανία, με κάπως πάνω από 800.000 δόσεις να έχουν χορηγηθεί. Αυτές οι 800.000 δόσεις σχετίζονται με περίπου 2.000 πιθανολογούμενα ανεπιθύμητα συμβάντα, γεγονός που δίνει ένα ποσοστό αναφοράς ενός πιθανολογούμενου ανεπιθύμητου συμβάντος ανά περίπου 400 δόσεις. Όπως το θέτει ο Ντάικερ, «αυτό δεν είναι ένα μικρό ποσό αν το συγκρίνουμε με όσα γνωρίζουμε κατά τα άλλα από τα εμβόλια γρίπης». Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Ντάικερ, οι πράσινες παρτίδες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% του δείγματος της Δανίας.

Υπάρχουν στη συνέχεια οι «μπλε παρτίδες» που συγκεντρώνονται γύρω από την μπλε γραμμή, οι οποίες προφανώς συνδέονται με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ανεπιθύμητων ενεργειών. Όπως σημειώνει ο Ντάικερ, στη Δανία δεν χορηγήθηκαν περισσότερες από 80.000 δόσεις οποιασδήποτε από τις μπλε παρτίδες – γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτές οι ιδιαίτερα κακές παρτίδες ίσως αποσύρθηκαν αθόρυβα από την αγορά από τις αρχές δημόσιας υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, οι παρτίδες αυτές είχαν ως και 8.000 ύποπτα ανεπιθύμητα συμβάντα που σχετίζονταν με αυτές. Οκτώ χιλιάδες από τις 80.000 δόσεις θα έδιναν ένα ποσοστό αναφοράς ενός ύποπτου ανεπιθύμητου συμβάντος για κάθε δέκα δόσεις -και ο Ντάικερ σημειώνει ότι ορισμένες από τις μπλε παρτίδες σχετίζονται πράγματι με ποσοστό αναφοράς που φτάνει μέχρι και ένα ύποπτο ανεπιθύμητο συμβάν για κάθε έξι δόσεις!

Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Ντάικερ, οι μπλε παρτίδες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του συνολικού αριθμού των δόσεων που συμπεριλήφθηκαν στη δανική μελέτη. Παρ’ όλα αυτά, συνδέονται με σχεδόν το 50 τοις εκατό των 579 θανάτων που καταγράφηκαν στο δείγμα.

Τέλος, έχουμε τις «κίτρινες παρτίδες» συγκεντρωμένες γύρω από την κίτρινη γραμμή, η οποία, όπως φαίνεται παραπάνω, μόλις και μετά βίας ξεφεύγει από τον άξονα x. Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Ντάικερ, οι κίτρινες παρτίδες αντιπροσωπεύουν περίπου το 30 τοις εκατό του συνόλου. Ο Ντάικερ σημειώνει ότι περιλαμβάνουν παρτίδες που περιλαμβάνουν περίπου 200.000 χορηγούμενες δόσεις, οι οποίες σχετίζονται με κυριολεκτικά μηδενικά ύποπτα ανεπιθύμητα συμβάντα.

Όπως το θέτει ο Ντάικερ, οι «κακόβουλοι» παρατηρητές θα μπορούσαν να σημειώσουν ότι «έτσι θα έμοιαζαν τα εικονικά σκευάσματα (placebo)».

Και οι κακόβουλοι παρατηρητές μπορεί να έχουν δίκιο. Διότι οι Ντάικερ και Μάτισικ συνέκριναν τους αριθμούς των παρτίδων που περιέχονται στη μελέτη της Δανίας με τις δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις παρτίδες που εγκρίθηκαν για κυκλοφορία και έκαναν την εκπληκτική ανακάλυψη ότι σχεδόν καμία από τις ακίνδυνες παρτίδες, σε αντίθεση με τις πολύ κακές και τις όχι και τόσο κακές παρτίδες, δεν φαίνεται να έχει υποβληθεί σε καμία απολύτως δοκιμή ποιοτικού ελέγχου.

Χωρίς να το γνωρίζουν οι περισσότεροι παρατηρητές, είναι ακριβώς ο γερμανικός ρυθμιστικός οργανισμός, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (Paul Ehrlich Institute-PEI), ο οποίος είναι, κατ’ αρχήν, υπεύθυνος για τον ποιοτικό έλεγχο όλων των προμηθειών εμβολίων της Pfizer-BioNTech στην ΕΕ. (Το ινστιτούτο πήρε το όνομά του από τον Γερμανό ανοσολόγο και νομπελίστα Paul Ehrlich και όχι, φυσικά, από τον ομώνυμο καθηγητή βιολογίας του Στάνφορντ).

Αυτό αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι ο πραγματικός νόμιμος κατασκευαστής του εμβολίου, καθώς και ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας στην ΕΕ, είναι η γερμανική εταιρεία BioNTech και όχι ο πιο γνωστός αμερικανός εταίρος της Pfizer. (Δείτε εδώ τη σχετική τεκμηρίωση).

Οι Ντάικερ και Μάτισικ διαπίστωσαν ότι η PEI είχε δοκιμάσει και εγκρίνει για κυκλοφορία όλες τις πολύ κακές «μπλε» παρτίδες, τη συντριπτική πλειοψηφία των όχι και τόσο κακών «πράσινων» παρτίδων, αλλά σχεδόν καμία από τις ακίνδυνες «κίτρινες» παρτίδες – σαν να γνώριζε εκ των προτέρων ότι οι παρτίδες αυτές ήταν απρόσκοπτες.

Αυτό φαίνεται στην παρακάτω διαφάνεια από την παρουσίαση του Ντάικερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Punkt.Preradovic. Ο τίτλος έχει ως εξής: «Which batches from the Danish study did the Paul Ehrlich Institute test and approve for release?» (Ποιες παρτίδες από τη μελέτη της Δανίας το Ινστιτούτο Paul Ehrlich δοκίμασε και ενέκρινε την κυκλοφορία τους;).

Στη στήλη PEI κάθε πίνακα, το «ja» σημαίνει, φυσικά, ότι η παρτίδα δοκιμάστηκε, το «nein» σημαίνει ότι δεν δοκιμάστηκε. Σημειώστε ότι μόνο η πρώτη παρτίδα στον «κίτρινο» πίνακα δοκιμάστηκε.

Η λεζάντα κάτω από αυτόν τον πίνακα έχει ως εξής: «Η PEI δεν θεώρησε γενικά απαραίτητη τη δοκιμή των ακίνδυνων «κίτρινων παρτίδων»».

Όπως το έθεσε ο Ντάικερ, με αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, «αυτό θα υποστήριζε την αρχική υποψία ότι ίσως στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν placebo».

Ή, εν ολίγοις, για να παραφράσουμε τα ευρήματα των Γερμανών επιστημόνων σχετικά με τη μεταβλητότητα των παρτίδων της Pfizer-BioNTech, φαίνεται ότι το καλό ήταν κακό, το κακό ήταν πολύ κακό και το πολύ καλό ήταν φυσιολογικό διάλυμα.

(Η πλήρης συνέντευξη του Punkt.Preradovic με τους Τζέραλντ Ντάικερ και Γιοργκ Μάτισικ είναι διαθέσιμη εδώ στα γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους. Οι παραπάνω μεταφράσεις είναι του συγγραφέα).

Από τον Robert Kogon και το Ινστιτούτο Brownstone

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της εφημερίδας The Epoch Times.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε