Δευτέρα, 18 Ιαν, 2021

Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας σε βίντεο

Είναι μια επίκαιρη και συγκλονιστική έκθεση που κάνει έκκληση να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας (The Art of Zhen Shan Ren) είναι μια διεθνής έκθεση που ξεκίνησε  τον Ιούλιο του 2004 και έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, μιας αρχαίας πνευματικής εξάσκησης για την καλλιέργεια νου και σώματος.

Από το 1992 που το Φάλουν Γκονγκ δημοσιοποιήθηκε στην Κίνα, έφτασαν να το ασκούν πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε λίγα χρόνια και η κοινωνία της Κίνας άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο. Παρόλα αυτά το το κινεζικό καθεστώς (Κ.Κ.Κ) δεν μπορούσε να δεχτεί ότι εκατομμύρια άνθρωποι αφοσιώνονταν σε κάτι που δεν ήταν κυβερνητική διαταγή. Το 1999 για να ανακόψει την ραγδαία διάδοση της εξάσκησης, το καθεστώς ξεκίνησε να τη διώκει.

Όλα τα έργα της έκθεσης είναι εμπνευσμένα από αληθινές εμπειρίες των ίδιων των καλλιτεχνών. Ακόμη και τα πιο «σκληρά» από αυτά εκπέμπουν φως, λεπτότητα, πνευματικότητα και έναν σπάνιο πλούτο συναισθημάτων. Η τεχνοτροπία των έργων είναι νέο-αναγεννησιακή, ενώ η υψηλή τέχνη και η θεματολογία τους αντανακλά το ενάρετο μονοπάτι των καλλιτεχνών και την ομορφιά της εσωτερικής καλλιέργειας του ανθρώπου. Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να γνωρίσετε τους καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε