Τρίτη, 21 Απρ, 2026
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξη Τύπου στην Καγκελαρία. Βερολίνο, 22 Νοεμβρίου 2023. (Michele Tantussi/Getty Images)

Μελόνι: Σημαντική η σύμπτωση απόψεων Ευρωπαίων εταίρων με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης, «η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συμμετείχε, σήμερα το απόγευμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, η οποία είχε ως αντικείμενο συζήτησης τις χθεσινές συναντήσεις της αμερικανικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας στη Φλόριντα».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, κατά τη συνομιλία, αναφέρθηκε «στην εποικοδομητική στάση την οποία επέδειξε ανέκαθεν ο πρόεδρος Ζελένσκι» ενώ, παράλληλα, «υπογράμμισε και πάλι τη σημασία της σύμπτωσης απόψεων των Ευρωπαίων εταίρων με τις Ηνωμένες Πολιτείες ως βάσης για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης».

Τέλος, η κα Μελόνι «εξέφρασε την προσδοκία να προσφέρει και η Μόσχα την ουσιαστική της συμβολή στη διαπραγματευτική διαδικασία», εν όψει της αυριανής συνάντησης του ειδικού απεσταλμένου του προέδρου Τραμπ με τις ρωσικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε