Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
(Noel Celis/AFP via Getty Images)

Παρά τις 1,78 δισ. δόσεις εμβολίων στην Κίνα η εξάπλωση του ιού παραμένει εκτός ελέγχου

Το καθεστώς της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχουν χορηγηθεί 1,78 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εξάπλωση του ιού του ΚΚΚ. Ανακοίνωσε επίσης νέα κρούσματα στις επαρχίες Χενάν, Τσιανγκσού, Χουνάν και Χουμπέι.

Στην πλημμυρισμένη πρωτεύουσα Τζενγκτζόου της επαρχίας Χενάν στην κεντρική Κίνα η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 116 κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 μετά από το πρώτο ξέσπασμα του ιού στις 30 Ιουλίου.

Το ξέσπασμα στην Τζενγκτζόου εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Νο 6 Νοσοκομείο, όπου η κυβέρνηση της πόλης ισχυρίστηκε ότι η επιδημία ήταν «εκτός ελέγχου», επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Ένας γιατρός του Νοσοκομείου Νο. 6 τέθηκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε οκτώ τεστ από τις 31 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου. Τα αποτελέσματα των πρώτων επτά ήταν αρνητικά και το τελευταίο ήταν θετικό.

Εν τω μεταξύ, το Πεκίνο διέκοψε όλες τις μετακινήσεις των τρένων για αυτές τις περιοχές και σταμάτησε όλα τα επιβατικά λεωφορεία από άλλες πόλεις, εκτός αυτών από την κοντινή πόλη Τιαντζίν και την επαρχία Χεμπέι. Η πόλη Ρουιλί της επαρχίας Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας ανακοίνωσε στις 9 Αυγούστου ότι όλοι οι κάτοικοι στο κέντρο της πόλης θα τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι τους μέχρι τις 17 Αυγούστου. Οι αρχές έχουν επίσης απαγορεύσει την κυκλοφορία των επιβατών, ενώ τα φορτηγά πρέπει να αλλάζουν τους οδηγούς στα σημεία ελέγχου για είσοδο ή έξοδο. Με αυτούς τους κανόνες, οι ντόπιοι δεν μπορούν να φύγουν και οι άνθρωποι έξω δεν μπορούν να μπουν.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι μολύνσεις από την μετάλλαξη Δέλτα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις 20 Ιουλίου στους εργαζόμενους του αεροδρομίου στην πόλη Ναντζίνγκ της ανατολικής Κίνας αλλά έκτοτε η μετάδοση του ιού του ΚΚΚ έχει εξαπλωθεί σε εθνικό επίπεδο, με αναφορές από την επαρχία Χαϊνάν στο νότο έως την Εσωτερική Μογγολία στον μακρινό βορρά.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

 

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε