Υλικά:
• Σπαράγγια: 4 έως 5 χοντρά σπαράγγια
• 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
• 1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση
• Αλάτι
• 16 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα
• 1/2 λάιμ
Εκτέλεση:
Κόψτε περίπου 5 εκατοστά από τη βάση κάθε σπαραγγιού.
Ξυρίστε όσο το δυνατόν περισσότερο ολόκληρο το σπαράγγι από κάτω προς τα πάνω με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.
Μοιράστε τις λωρίδες σπαραγγιών σε τέσσερις σαλατιέρες.
Κόψτε κάθε μισό αβοκάντο σε τέσσερα τμήματα. Τοποθετήστε δύο κομμάτια σε κάθε σαλάτα.
Πασπαλίστε με τα φύλλα δυόσμου. Στύψτε χυμό λάιμ πάνω από τη σαλάτα, περιχύστε ομοιόμορφα με το λάδι και ρίξτε λίγο αλάτι.
Συνταγή προσαρμοσμένη από το Epicurious
Διαβάστε επίσης: