Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Πράκτορες του FBI στην Ουάσινγκτον, 3 Ιουνίου 2020. (Tasos Katopodis/Getty Images)

Ο Τραμπ και ο Μπαρ τους ξεγέλασαν όλους

Γράφει ο Brian Cates.

Σχολιασμός

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιμετώπισε ένα φαινομενικά ανυπέρβλητο πρόβλημα. Πάλι.

Αφού πέρασε μέσα από μια ψεύτικη προσπάθεια απομάκρυνσής του, από την πανδημία του ιού του ΚΚΚ — η οποία συνδυάστηκε με ένα κλείσιμο της οικονομίας που ποτέ παλιότερα δεν είχε επιχειρηθεί — η κυβέρνηση Τραμπ αντιμετώπισε ξαφνικά μια κλιμακούμενη σειρά ταυτόχρονων βίαιων ταραχών σε πόλεις σε ολόκληρο το έθνος.

Ειρηνικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα μετά το θάνατο υπό αστυνομική κράτηση ενός μαύρου που ονομαζόταν Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, γρήγορα μετατράπηκαν σε μια σειρά βίαιων πανεθνικών ταραχών.

Αποδείχθηκε ότι μεγάλο μέρος αυτής της ταραχής-εξέγερσης που παρατηρήθηκε σε ολόκληρη την Αμερική ενορχηστρώθηκε από αναρχικές ομάδες που ανήκουν στην, ή συνδέονται με, την οργάνωση «Antifa».

Ο Τραμπ και ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ στις 31 Μαΐου ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ονομάσει την Antifa τρομοκρατική ομάδα και ότι όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου συντονίζουν τώρα τις προσπάθειές τους μέσω των 56 αντιτρομοκρατικών ομάδων του FBI για να «εντοπίσουν εγκληματίες διοργανωτές και υποκινητές».

Ενώ οι Δημοκρατικοί και τα μέσα ενημέρωσης περίμεναν να πάρουν τις σκηνές που τόσο λαχταρούσαν —  τον Τραμπ να στέλνει στρατιώτες εφ όπλου λόγχη, να επιτίθενται στους «ειρηνικούς διαδηλωτές» —  αυτό που πήραν αντ’ αυτού ήταν η ξαφνική εμφάνιση μερικών ομοσπονδιακών τακτικών μονάδων από το FBI , την Μυστική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, την Υπηρεσία Ελέγχου Αλκοόλ, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών, την Υπηρεσία Επιβολής Νόμου των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων και άλλες υπηρεσίες, με πλήρη εξοπλισμό, πολλοί χωρίς τυφέκια και σίγουρα χωρίς ξιφολόγχες.

Καθώς ολόκληρο το έθνος πρόκειται να ανακαλύψει αργοπορημένα, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες δεν χρειάζονται την άδεια κυβερνητών ή δημάρχων προτού μπορέσουν να εισέλθουν σε μια πολιτεία ή μια πόλη για να επιβάλουν ομοσπονδιακούς νόμους και να συλλάβουν όσους τους παραβιάζουν.

Και συμβαίνει να είναι ομοσπονδιακό έγκλημα η διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμερικανικών κοινοτήτων.

Φαίνεται ότι το παιχνίδι μεταξύ ορισμένων κυβερνητών και δημάρχων των Δημοκρατών ήταν να αρνούνται να καλέσουν την Εθνική Φρουρά, κάνοντας επίσης τις αστυνομικές υπηρεσίες τους να σταματήσουν και δίνοντας έτσι στους ταραχοποιούς-εξεγερμένους «χώρους προς καταστροφή», κάτι που θα έκανε την κατάσταση να γίνει τόσο άσχημη που ο Τραμπ θα αναγκαζόταν να δράσει.

Και η ενέργεια που περίμεναν να κάνει ο πρόεδρος ήταν να πάρει τον έλεγχο από τους κυβερνήτες και να στείλει τον ενεργό στρατό για την αποκατάσταση της τάξης. Αυτό θα τους επέτρεπε να παίξουν την αφήγησή τους «Τραμπ ο δικτάτορας» μέχρι τις εκλογές.

Αλλά ο Τραμπ δεν έκανε αυτό που περίμεναν.

Αν μπορούσα να δω ξεκάθαρα τι δόλωμα προσπαθούσε η προοδευτική αριστερά να βάλει για τον Τραμπ από εδώ στο Νότιο Τέξας, τότε φυσικά ο πρόεδρος θα μπορούσε να το δει αυτό και ο ίδιος.

Έτσι, ο Τραμπ δεν έστειλε τον ενεργό στρατό και η αριστερά δεν πρόκειται να πάρει τις εικόνες που ποθούσε, τακτικών στρατιωτικών μονάδων να κυνηγούν τους ταραχοποιούς στους δρόμους.

Όπως έκανε με την ανταπόκρισή του στον ιό του ΚΚΚ, ο Τραμπ απέφυγε την παγίδα που στήθηκε για αυτόν, κόβοντας τον Γόρδιο Δεσμό που του παρουσιάστηκε.

Θυμηθείτε ότι οι Δημοκρατικοί και τα μέσα ενημέρωσης πέρασαν μήνες προσπαθώντας να εκφοβίσουν αυτόν τον επικεφαλής [της κυβέρνησης] ώστε να πάρει τον έλεγχο από τους δημοκρατικούς κυβερνήτες και να χειριστεί την απόκριση στον ιό σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Όταν δεν προσπαθούσαν να τον δελεάσουν να το κάνει αυτό, προσπαθούσαν να τον δελεάσουν να κρατικοποιήσει διάφορες βασικές βιομηχανίες.

Ο Τραμπ αρνήθηκε να το κάνει και αυτό.

Ενώ δεν έκανε αυτό που ήλπιζαν με ανυπομονησία να κάνει, οι εχθροί του Τραμπ παραπονούνταν χωρίς ισχύ καθώς δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου συμμαχία μεταξύ ομοσπονδιακών οργανισμών και ιδιωτικής βιομηχανίας, παρόμοιες της οποίας έχουμε να δούμε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ενώ οι «ειδικοί» χάιδευαν τα πηγούνια τους μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και έκριναν ότι θα χρειαστούν μήνες, αν όχι χρόνια, για την επίλυση των τεσσάρων μεγαλύτερων αναγκών — αναπνευστικά μηχανήματα, ερευνητικές δοκιμές για τον ιό, παραγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, και ένα εμβόλιο — ο Τραμπ και η επιλεγμένη ομάδα του αντιμετώπισαν αυτά τα προβλήματα με καινοτόμο δημιουργικότητα. Κατήργησαν τεράστιες ποσότητες γραφειοκρατίας και είχαν αποτελέσματα σε λίγες μέρες και εβδομάδες — όχι σε μήνες και χρόνια όπως προβλεπόταν.

Επειδή ο Τραμπ χειρίστηκε με επιτυχία το τεράστιο απρόσμενο συμβάν της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ, και όπως έδειξε η έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας για τον Μάιο, χειρίστηκε επίσης με επιτυχία το κλείσιμο της οικονομίας, οι Δημοκρατικοί κινήθηκαν αμέσως για να προσπαθήσουν να μετατρέψουν τις εθνικές ταραχές σε πολιτικό τους όφελος.

Αλλά ο Τραμπ είναι απλά πολύ έξυπνος για αυτούς τους ανθρώπους. Έστειλε τους ομοσπονδιακούς, οι οποίοι πέρασαν την περασμένη εβδομάδα ήσυχα εξουδετερώνοντας τους Antifa πίσω από τα παρασκήνια. Και τώρα βασικά έχει τελειώσει.

Για άλλη μια φορά, εκείνοι χάνουν, αυτός κερδίζει.

Ο Brian Cates είναι αρθρογράφος με έδρα το Νότιο Τέξας και συγγραφέας του βιβλίου «Κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη μου … Αλλά εδώ είναι ούτως ή άλλως!» 

Λαμβάνει μηνύματα στο Twitter @drawandstrike.

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την γνώμη της Epoch Times.

Αμερόληπτα και ανεξάρτητα νέα

Η Epoch Times είναι αμερόληπτη και βασίζεται σε αξίες. Πιστεύουμε ότι η αληθινή δημοσιογραφία στηρίζεται σε ηθικές αρχές. Επικεντρωνόμαστε σε σημαντικά ζητήματα και σε πολιτικές και τον αντίκτυπό τους, όχι σε κομματική μεροληψία. Δεν ακολουθούμε την ανήθικη τάση της δημοσιογραφίας που υπηρετεί μια ατζέντα, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα για να γράφουμε με ειλικρίνεια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε