Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
(Getty Images)

Ιός Έμπολα: Ένα θανατηφόρο όπλο στα χέρια της Κίνας;

Ανακαλύψεις σε ΗΠΑ και Καναδά δείχνουν πως το κινεζικό καθεστώς καλλιεργεί και χειρίζεται επικίνδυνους ιούς κατά του πληθυσμού τους.

Η Τζέσαλυν Πάρκερ, μια κρατική υπάλληλος στις ΗΠΑ, παρατήρησε τον Δεκέμβριο του 2022 μια μάνικα κήπου συνδεδεμένη με ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ρίντλεϋ της Καλιφόρνια, κοντά στο Φρέσνο. Όταν μπήκε στο κτίριο, ανακάλυψε μία εγκατάσταση που έμοιαζε με μυστικό εργαστήριο βιολογικών όπλων.

Η εγκατάσταση είχε γίνει από τον Τζιαμπέι Τζου, Κινέζο υπήκοο που καταζητούνταν από την καναδική δικαιοσύνη και υψηλόβαθμο αξιωματούχο σε μια από τις κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες της Κίνας που είχαν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Μέσα, η Χάρπερ βρήκε Κινέζους υπηκόους να εργάζονται φορώντας λευκές ρόμπες.

Στο εργαστήριο κρατούνταν σχεδόν χίλια διαγονιδιακά ποντίκια, «γενετικά τροποποιημένα για να μολύνουν και να μεταφέρουν τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19».

Φυλάσσονταν επίσης χιλιάδες δείγματα, με ετικέτα ή χωρίς ή κωδικοποιημένα, που περιείχαν πιθανά παθογόνα. Σε έναν καταψύκτη με την ένδειξη «Έμπολα» υπήρχαν σφραγισμένες και χωρίς ετικέτα σακούλες, το είδος που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση βιολογικών υλικών υψηλού κινδύνου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για τον Έμπολα. Η καναδική υπηρεσία πληροφοριών, σε μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση, αποκάλυψε ότι ενώ εργαζόταν στο μοναδικό εργαστήριο P-4 του Καναδά στο Γουίνιπεγκ, η Δρ Τσιου Σιανγκουό  έστειλε τη γενετική αλληλουχία του ιού Έμπολα στην Κίνα χωρίς εξουσιοδότηση.

Εργάστηκε επίσης για το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γούχαν και έστειλε δείγματα διαφορετικών στελεχών του ιού Έμπολα σε αυτή την εγκατάσταση με εξουσιοδότηση. Έστειλε επίσης δείγματα του ιού Νίπα, ενός άλλου θανατηφόρου παθογόνου που μεταδίδεται από ζώα, στο εργαστήριο.

Η Δρ Τσιου, ο οποίος έχει εργαστεί σε μια θεραπεία για τον Έμπολα, συνεργάζεται επίσης με την Κινεζική Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών, το κορυφαίο ιατρικό ερευνητικό ίδρυμα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η Τσιου και ο σύζυγός της αποπέμφθηκαν από το εργαστήριο του Γουίνιπεγκ τον Ιούλιο του 2019, απολύθηκαν τον Ιανουάριο του 2021 και μεταφέρθηκαν στην Κίνα, όπου εργάζονται με ψευδώνυμα. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από μια κινεζική φαρμακευτική εταιρεία αποκάλυψε ότι η Δρ Τσιου εργαζόταν για τον Έμπολα.

China Weaponizing 90 Percent-Fatal Ebola
Tεχνικός εργαστηρίου χειρίζεται δείγματα στο P3, το εργαστήριο του Ινστιτούτου Παστέρ για τον ιό Έμπολα, στο Μπανγκουί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, στις 31 Μαΐου 2018. (Florent Vergnes/AFP μέσω Getty Images)

 

Ο Έμπολα έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός από άτομο σε άτομο.

«Γενικά, ο Έμπολα δεν επιβιώνει εύκολα έξω από τους ξενιστές και δεν μεταδίδεται μέσω αερολύματος. Δεν είναι εύκολο να μετατρέψεις τον Έμπολα σε λειτουργικό βιολογικό όπλο», είπε στο Gatestone ο Δρ Σον Λιν, πρώην διευθυντής εργαστηρίου του τμήματος ιογενών ασθενειών του Ινστιτούτου Έρευνας του Στρατού Walter Reed.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η Κίνα μπορεί να καταστήσει την ασθένεια εξαιρετικά μεταδοτική. Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γούχαν είναι, σε τελική ανάλυση, η παγκόσμια πρωτεύουσα των πειραμάτων “κέρδους λειτουργίας” [κέρδος λειτουργίας – από τα αγγλικά – είναι ένας ευφημισμός για προγράμματα που προσπαθούν να κάνουν τους ιούς πιο θανατηφόρους – ΣτΜ].

Ο Νίπα, επισημαίνει ο Λιν, είναι «υψηλά παθογόνος»: «Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι κινεζικά εργαστήρια ιολογίας συνεργάστηκαν με την EcoHealth Alliance για τη συλλογή δειγμάτων μόλυνσης από τον Νίπα στη Μαλαισία και την Ινδία».

Όπως και στον Καναδά.

«Ο Καναδάς επέτρεψε σε Κινέζους επιστήμονες να χειριστούν και να μεταφέρουν στην Κίνα μερικά από τα πιο θανατηφόρα παθογόνα που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα», είπε στον συγγραφέα ο Τσαρλς Μπάρτον, ανώτερος σύμβουλος του Synopsis και πρώην Καναδός διπλωμάτης που εδρεύει στο Πεκίνο.

«Ο κινεζικός στρατός έχει μιλήσει ανοιχτά για την εξόπλιση του εργαλείου γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR-Cas9 και τη διεξαγωγή έρευνας κέρδους λειτουργίας για να χρησιμοποιηθούν ασθένειες ως κερκόπορτα.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γούχαν χρησιμοποίησε τον COVID-19, κάνοντας την ιδέα πράξη. Υπάρχουν πολύ χειρότερες ασθένειες, όπως ο Έμπολα και ο Νίπα, οι οποίες, μέσω πειραμάτων κέρδους λειτουργίας, μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικές λοιμώξεις», δήλωσε ο Μπράντον Γουάικερτ [Brandon Weichert], συγγραφέας του βιβλίου Biohacked: China’s Race to Control Life (Βιοπειρατεία: Ο αγώνας της Κίνας για τον έλεγχο της ζωής).

Ο Έμπολα και ο Νίπα, με ορισμένες τροποποιήσεις στο εργαστήριο, μπορεί επομένως να είναι τα εργαλεία της Κίνας για την εξόντωση του αμερικανικού λαού.

Εξόντωση; Πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, ο στρατηγός Τσι Χαοτιέν, υπουργός Άμυνας της Κίνας και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος, φέρεται να έδωσε μια μυστική ομιλία υπέρ της εξόντωσης των Αμερικανών. Μίλησε για χρήση ασθενειών για την εκκαθάριση των τεράστιων περιοχών της Βόρειας Αμερικής, ώστε ο κινεζικός λαός να εγκατασταθεί στις περιοχές που θα μείνουν ακατοίκητες.

«Είναι πραγματικά βάναυσο να σκοτώνεις ένα ή διακόσια εκατομμύρια Αμερικανούς. Αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα εξασφαλίσει έναν κινεζικό αιώνα, έναν αιώνα κατά τον οποίο το Κομμουνιστικό Κόμμα θα κυβερνά τον κόσμο», είπε.

«Το πρόβλημα με την αναφορά για την ομιλία του Τσι Χαοτιέν είναι ότι δεν μπορεί να επαληθευτεί. Όταν αποκαλύφθηκε το 2005, φαινόταν απίθανο ότι η Κίνα θα εξαπέλυε βιολογικό πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για να εξαλείψει τον πληθυσμό τους και να ανοίξει το δρόμο για την εισβολή, κατοχή και εκμετάλλευση του Κομμουνιστικού Κόμματος», είπε ο Ρίτσαρντ Φίσερ του International Assessment and Strategy Center στο Gatestone.

Οι εξελίξεις ενισχύουν τις πιθανότητες να είναι η έκθεση αληθής. Μεταξύ άλλων, ο SARS-CoV-2, το παθογόνο που προκαλεί τη νόσο COVID-19, δημιουργήθηκε σχεδόν σίγουρα στο Ινστιτούτο της Γούχαν και ο Σι Τζινπίνγκ σκόπιμα διέδωσε την ασθένεια εκτός Κίνας, αμέσως μόλις αυτή διέφυγε από το εργαστήριο. Ως εκ τούτου, «η ομιλία του Τσι Χαοτιέν μοιάζει περισσότερο με πραγματική προειδοποίηση». Όπως επισημαίνει ο Φίσερ, το ΚΚΚ φαίνεται να είναι ικανό για απεριόριστο κακό.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το εργαστήριο του Ρίντλεϋ υποδεικνύουν ότι το κινεζικό καθεστώς ετοιμάζεται να διαδώσει την ασθένεια στην Αμερική.

«Αυτό το εργαστήριο-καμικάζι – ανασφαλές, κακώς μονωμένο, αυτοσχέδιο, γεμάτο με δεκάδες παθογόνα και κοντά σε ένα κέντρο πληθυσμού – δεν μπορεί να είναι μοναδική περίπτωση. Είναι, πιστεύω, μέρος μιας μεγάλης κινεζικής στρατιωτικής επιχείρησης για τη διάδοση ασθενειών σε όλον τον αμερικανικό πληθυσμό», δήλωσε ο Γουάικερτ, επίσης αναλυτής εθνικής ασφάλειας για το The National Interest.

Το πρόβλημα με τον COVID-19, από την άποψη του ΚΚ Κίνας, είναι ότι έχει επίσης μολύνει και σκοτώσει Κινέζους. Ωστόσο, ο κινεζικός στρατός σχεδόν σίγουρα εργάζεται σε παθογόνους παράγοντες που στοχεύουν συγκεκριμένες ομάδες – με βάση την εθνικότητα. Το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Κίνας, στην έκδοση του 2017 της έγκυρης εργασίας Science of Military Strategy , ανέφερε έναν νέο τύπο βιολογικού πολέμου «συγκεκριμένων εθνοτικών γενετικών επιθέσεων».

Οι απόψεις που εκφράζει ο συγγραφέας σε αυτό το άρθρο δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των Epoch Times.

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Gatestone Institute.

Του Gordon G. Chang

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Λισάκ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε