Σάββατο, 21 Δεκ, 2024

Οι ΗΠΑ, 13 κράτη αμφισβητούν την ακεραιότητα της έρευνας του ΠΟΥ στην Κίνα για την προέλευση του ιού του ΚΚΚ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξέφρασαν από κοινού με 13 άλλες χώρες τις ανησυχίες τους για μια έρευνα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την προέλευση του ιού του ΚΚΚ, αναφέροντας την καθυστέρηση της τελικής αναφοράς και την έλλειψη πρόσβασης σε κρίσιμα δεδομένα.

«Μαζί, υποστηρίζουμε [την εκκίνηση] μιας διαφανούς και ανεξάρτητης ανάλυσης και αξιολόγησης, χωρίς παρέμβαση και ακατάλληλη επιρροή, για την προέλευση της πανδημίας COVID-19», αναφέρει η δήλωση που υπογράφηκε από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, Καναδά, Τσεχικής Δημοκρατίας, Δανίας, Εσθονίας, Ισραήλ, Ιαπωνίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Νορβηγίας, Νότιας Κορέας, Σλοβενίας, Ηνωμένου Βασιλείου, και Ηνωμένων Πολιτειών.

«Για τον λόγο αυτόν, εκφράζουμε από κοινού κοινές μας ανησυχίες σχετικά με την πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο ΠΟΥ στην Κίνα», συνεχίζει η δήλωση, αναφερόμενη στην διεθνή αποστολή που εστάλη στην κινεζική μεγαλούπολη της Γουχάν, όπου ο ιός του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) πρωτοεμφανίστηκε, και λέγοντας ότι η έρευνα ήταν «σημαντικά καθυστερημένη» και είχε έλλειψη πρόσβασης σε «πλήρη, αρχικά δεδομένα και δείγματα.»

Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς, αν και δεν αναφέρθηκε με άμεσο τρόπο στην κοινή δήλωση, έχει δεχθεί επίκριση για την εσκεμμένη παρακράτηση της αλήθειας σχετικά με τον ιό και για το ότι επέτρεψε τον ιό να εξαπλωθεί και να δημιουργήσει μια παγκόσμια κρίση. Το Πεκίνο για μήνες απέρριπτε προτάσεις για μια διεθνή έρευνα και μόνο αυτόν τον Ιανουάριο μια ομάδα ξένων ειδικών με επικεφαλής τον ΠΟΥ επιτράπηκε να διεξάγει μια έρευνα δύο εβδομάδων στην Γουχάν και να ανταλλάξει πληροφορίες με Κινέζους ομολόγους τους.

Η δεκαμελής ομάδα συνάντησε εμπόδια μετά την άφιξή της. Σε δύο μέλη απαγορεύτηκε η είσοδος στην Κίνα λόγω θεμάτων βίζας, τα οποία η Κινέζα εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών, Χουά Τσουνγίνγκ, απέδωσε σε «παρεξήγηση». Ένα άλλο μέλος, ο Αυστραλός μικροβιολόγος Ντομινίκ Ντουάιερ, αποκάλυψε ότι είχαν αιτηθεί ανεπεξέργαστα δεδομένα ασθενών για τους 174 ασθενείς που είχαν εντοπιστεί από την κινεζική υγειονομική αρχή τον Δεκέμβριο 2019 στα πέριξ της αγοράς θαλασσινών Γουχάν, καθώς και άλλες πιθανώς νωρίτερες περιπτώσεις, αλλά τους δόθηκε μόνο μια περίληψη.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους συμφώνησε ότι η έρευνα «δεν ήταν αρκετά εκτενής» και ότι οι ειδικοί είχαν πολύ μεγάλη δυσκολία να πάρουν κρίσιμες πληροφορίες κατά την διαμονή τους στην Κίνα.

Η αναφορά του ΠΟΥ, αν και δεν δίνει κάποιο τελικό συμπέρασμα, αξιολόγησε την θεωρία ότι ο ιός του ΚΚΚ διέφυγε από εργαστήριο ως «εξαιρετικά μη πιθανή», και την θεωρία ότι ο ιός μεταπήδησε από νυχτερίδες σε ανθρώπους μέσω ενός μεσάζοντος ζώου ως «την πιο πιθανή».

«Χαιρετίζω τις προτάσεις για περαιτέρω έρευνα, όπως μια πλήρη ανάλυση στο εμπόριο ζώων και προϊόντων σε αγορές σε όλη την Γουχάν, ειδικά σε αυτές που συνδέονται με αρχικές περιπτώσεις ανθρώπων», είπε ο Τέντρος την Τρίτη.

«Αν και η ομάδα έχει καταλήξει ότι μια διαρροή εργαστηρίου είναι η λιγότερο πιθανή υπόθεση, αυτό απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση, δυνητικά με επιπλέον αποστολές που θα έχουν εξειδικευμένους επιστήμονες, τις οποίες είμαι πρόθυμος να αποστείλω», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Η Ολυμπιακή Επιτροπή απορρίπτει αίτημα ακτιβιστών του Χονγκ Κονγκ για μποϊκοτάζ προς το Πεκίνο

Το αίτημα ακτιβιστών του Χονγκ Κονγκ από την Αυστραλία να μεταφερθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 μακριά από την Κίνα σε μια χώρα που δεν έχει αμαυρωθεί με γενοκτονίες και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απορρίφθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Η Australia-Hong Kong Link, μια ομάδα που υποστηρίζει τη δημοκρατία, την ελευθερία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στην The Epoch Times ότι ενώ οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα σημαντικό γεγονός για τους αθλητές, η Κίνα δεν είναι κατάλληλη χώρα υποδοχής, δεδομένου τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κομμουνιστικό καθεστώς και την έλλειψη σεβασμού προς τα άλλα έθνη.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες υποτίθεται ότι είναι ένα γεγονός που σηματοδοτεί και προάγει την ενότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Με τη στάση και τις συμπεριφορές που έδειξε το Πεκίνο τελευταία, είναι σαφές ότι αυτές δεν είναι αξίες που δίνει προτεραιότητα  στο να τις τηρήσει», δήλωσε εκπρόσωπος της Australia-Hong Kong Link. «Το να επιτρέψουμε στο Πεκίνο να φιλοξενίσει τους επερχόμενους Αγώνες ισούται με το να  αποδεχόμαστε τις ενέργειές του, παρέχοντάς του τόσο οικονομικά οφέλη όσο και συμβολική διεθνή αποδοχή».

Η ομάδα είπε ότι η ΔΟΕ πρέπει να μποϊκοτάρει το Πεκίνο ως οικοδεσπότη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και να μεταφέρει τους Αγώνες σε άλλη χώρα που δεν έχει αμαυρωθεί από αυτά τα ζητήματα.

Η ΔΟΕ απάντησε σημειώνοντας ότι έχουν επισημάνει το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με τους Αγώνες στους αξιωματούχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).

Σε δήλωση προς την The Epoch Times, εκπρόσωπος της ΔΟΕ είπε: «Αυτά τα ζητήματα έχουν επισημανθεί και επισημαίνονται στην κυβέρνηση και στις τοπικές αρχές. Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι αρχές του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη θα γίνουν σεβαστές στο πλαίσιο των Αγώνων. Θα συνεχίσουμε να συζητάμε θέματα που σχετίζονται με τους Αγώνες με τους διοργανωτές στο πλαίσιο της διαδικασίας προετοιμασίας των Αγώνων».

Παραθέτοντας μια δήλωση της ΔΟΕ σχετικά με την επιλογή της να φιλοξενήσει η Κίνα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ δήλωσε ότι η ΔΟΕ και οι Αγώνες πρέπει να παραμείνουν ουδέτεροι όσον αφορά τα παγκόσμια πολιτικά ζητήματα, δεδομένου ότι οι Αγώνες είναι η μόνη εκδήλωση που φέρνει ολόκληρο τον κόσμο μαζί για να συμμετάσχει σε έναν ειρηνικό διαγωνισμό.

«Είναι το πιο ισχυρό σύμβολο ενότητας μέσα στην πολυπολιτισμικότητα μας. Στον εύθραυστο κόσμο μας, η δύναμη του αθλητισμού να ενώσει ολόκληρο τον κόσμο, παρά τις υπάρχουσες διαφορές, μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η ΔΟΕ. «Η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων σε μια Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) δεν σημαίνει ότι η ΔΟΕ συμφωνεί με την πολιτική δομή, τις κοινωνικές συνθήκες ή τα πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή».

Εκπρόσωπος της ΔΟΕ δήλωσε ότι η Επιτροπή τηρεί τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται τόσο στις Θεμελιώδεις Αρχές του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη όσο και στον Κώδικα Δεοντολογίας της και σημείωσε ότι τα μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984 μόνο έβλαψαν τους αθλητές που τους στερήθηκε η συμμετοχή.

«Αυτά τα δύο μποϊκοτάζ κατέστρεψαν τα όνειρα και τη σταδιοδρομία χιλιάδων αθλητών από όλο τον κόσμο και στέρησαν από αυτούς τους αθλητές τα δικαιώματά τους, αλλά ποτέ δεν πέτυχαν κανέναν από τους πολιτικούς στόχους που είχαν οι κυβερνήσεις», δήλωσε η ΔΟΕ.

Ωστόσο, ένας εμπειρογνώμονας σε ζητήματα που αφορούν την Κίνα αμφισβητεί τον ισχυρισμό της ΔΟΕ περί ουδετερότητας.

Ο Γκόρντον Τσανγκ, συγγραφέας του «The Coming Collapse of China», σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή με την The Epoch Times ότι η ΔΟΕ είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τους Αγώνες ως μέσο για να συμβολίσει τη διεθνή αποδοκιμασία του 1964, όταν απαγόρευσε τη συμμετοχή της Νότιας Αφρικής στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω των πολιτικών του απαρτχάιντ. Οι τότε κυβερνητικές πολιτικές έδειναν το δικαίωμα μόνο σε λευκούς αθλητές της Νοτίου Αφρικής να εκπροσωπήσουν τη χώρα.

Ο Τσανγκ είπε ότι στη Κίνα πρέπει επίσης να απαγορευτεί η συμμετοχή επειδή «σε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της Κίνας δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στον αθλητισμό» λόγο του ότι είτε διώκονται είτε κρατούνται σε στρατόπεδα.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως του 1936», είπε ο Τσανγκ, αναφερόμενος στο όταν η Ναζιστική Γερμανία φιλοξένησε τους Αγώνες. «Δεν χρειαζόμαστε άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως του 2008, οι οποίοι ουσιαστικά προωθούσαν τον ολοκληρωτισμό με αυτές τις φρικτές εμφανίσεις. Δεν χρειάζεται να ξανακάνουμε κάτι τέτοιο».

Υπάρχει αυξανόμενη διεθνής πίεση προς την ΔΟΕ από πολιτικούς και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ώστε να μεταφερθούν οι Αγώνες σε μια άλλη εναλλακτική τοποθεσία ή να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση.

Η πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε πρόσφατα στο Fox News: «Η παράβλεψη των κακών ενεργειών της Κίνας δεν είναι ο τρόπος να σταματήσουμε αυτές τις ενέργειες στο μέλλον, πόσο μάλλον να σημειώσουμε πρόοδο σε άλλα κρίσιμα θέματα ασφάλειας και οικονομίας».

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα στείλει ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι η τυραννία και οι απειλές της Κίνας είναι μη αποδεκτές», δήλωσε η Χέιλι. «Θα δείξει πως οι πράξεις έχουν και συνέπειες».

Η Ίλβα Γιόχανσον τονίζει ότι υπάρχει έλλειψη ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα – Οι κάτοικοι της Λέσβου την αποδοκιμάζουν

Η Ελλάδα «μπορεί να κάνει περισσότερα» για να διερευνήσει αναφορές που έχουν ωθήσει τους αιτούντες σε άσυλο να επιστρέψουν στην Τουρκία, δήλωσε η Ίλβα Γιόχανσον, επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νησί της Λέσβου στις 29 Μαρτίου, καθώς οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν ότι ένα νέο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο νησί της Λέσβου θα ανοίξει εγκαίρως για το χειμώνα.

Η υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες) δήλωσε ότι έχει λάβει έναν αυξανόμενο αριθμό αναφορών τους τελευταίους μήνες που υποδηλώνουν ότι οι αιτούντες για άσυλο μπορεί να ωθηθούν πίσω στην Τουρκία.

Έλληνες αξιωματούχοι απέρριπταν πάντα τις αναφορές αυτές.

«Ανησυχώ πολύ για την αναφορά της Ύπατης Αρμοστείας και υπάρχουν ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις που πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά», δήλωσε η Γιόχανσον.

«Νομίζω ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν να κάνουν περισσότερα όταν πρόκειται για τη διερεύνηση αυτού του ζητήματος», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με την Γιόχανσον, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.

«Αρνούμαστε έντονα ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει εμπλακεί ποτέ σε κάποια οπισθοδρόμηση», είπε, προσθέτοντας ότι ανεξάρτητες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής δικαιοσύνης και του οργανισμού συνόρων της ΕΕ, Frontex, δεν διαπίστωσαν παραβιάσεις.

Η Ελλάδα και άλλα κράτη πρώτης γραμμής, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν επανειλημμένα ζητήσει μια πιο συντονισμένη μεταναστευτική πολιτική από την ΕΕ και περισσότερη βοήθεια από άλλες χώρες της ΕΕ για τον χειρισμό των αφίξεων των μεταναστών.

Ο Μηταράκης είπε ότι ένα νέο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Λέσβο θα φιλοξενήσει χιλιάδες μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες σε μια προσωρινή τοποθεσία θα πρέπει να ανοίξει το χειμώνα για να αντικαταστήσει το στρατόπεδο της Μόριας που κάηκε το 2020, κάτι που αποδοκιμάστηκε έντονα από χιλιάδες κατοίκους του νησιού οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα και την Επίτροπο της ΕΕ, Ύλβα Γιόχανσον.

Όπως αναφέρει το LιmnosReport ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης έχει χαρακτηρίσει τη χρηματοδότηση των 155 εκατ. ευρώ για την ανέγερση νέων καταυλισμών  σε Λέσβο και Χίο ως «καθρεφτάκια για ιθαγενείς», ενώ ξεκαθάρισε πως, εφ’ όσον οι αποφάσεις είναι ειλημμένες, δεν έχει νόημα να συναντηθεί με την επίτροπο και τον υπουργό Μετανάστευσης.

Οι κάτοικοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου Γιόχανσον και Μηταράκης παραχώρησαν  συνέντευξη Τύπου, με την επίτροπο να τονίζει ότι υπάρχει έλλειψη ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και πως κάποια ακριτικά νησιά της Ελλάδας έχουν επωμιστεί βάρος και αυτό δεν είναι ανεκτό.

Η Ελλάδα, και η Λέσβος, ειδικότερα, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης το 2015, όπου σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Σύριοι κατέφτασαν με πλοίο από την Τουρκία λόγω του πολέμου.

Οι αριθμοί έχουν μειωθεί δραματικά από τότε που η ΕΕ σύναψε συμφωνία με την Άγκυρα ένα χρόνο αργότερα και λίγο περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα το 2020, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Ο Μηταράκης είπε ότι περίπου 14.000 μετανάστες βρίσκονται σήμερα σε στρατόπεδα σε πέντε νησιά, από περίπου 42.000 το 2019. Περίπου 58.000 συνολικά σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, από 92.000 το 2019.

Η Καρολίνα Τάγαρη και το Reuters συνέβαλan σε αυτό το άρθρο

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Το Πεκίνο εκμεταλλεύεται αντι-ασιατικές επιθέσεις για να αποφύγει επίκριση, να επικρίνει την Αμερική

Καθώς η Αμερική βλέπει ανησυχητικούς τίτλους άρθρων που παρουσιάζουν μια αύξηση στον αντι-Ασιατικό ρατσισμό, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) φαίνεται να έχει βρει την τελευταία του τροφή για προπαγάνδα.

Σημειώνοντας την αύξηση σε εγκλήματα κατά Ασιατών Αμερικανών, το καθεστώς λέει στις Ηνωμένες Πολιτείες να τακτοποιήσουν τα δικά τους θέματα πριν επικρίνουν το Πεκίνο για τις δριμείες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προπαγάνδα που εκμεταλλεύεται εγχώρια προβλήματα της Αμερικής είναι μια πολύ χρησιμοποιημένη τακτική που χρησιμοποιεί το ΚΚΚ και άλλα απολυταρχικά καθεστώτα για να απομακρύνουν την επίκριση των δικών τους κακόβουλων δράσεων.

Τις πρόσφατες εβδομάδες, κρατικά μέσα ενημέρωσης ρίχνουν σωρηδόν στην κοινωνία άρθρα, καθημερινώς, που παρουσιάζουν την βία με παραπλανητικό τρόπο, ως αποτέλεσμα αυξανόμενης Δυτικής επίκρισης προς το κινεζικό καθεστώς.

Κινέζοι διπλωμάτες, εν τω μεταξύ, έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια περιστατικά ως όπλο για απομάκρυνση προσοχής από τις εγχώριες κακοποιήσεις του ΚΚΚ, και για να παρουσιάσουν το μοντέλο διακυβέρνησής του ως ανώτερο της δημοκρατίας.

Στις τελευταίες του ρητορικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το καθεστώς δημοσίευσε την ετήσια αναφορά του στις 24 Μαρτίου με τίτλο «Αναφορά στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες 2020».

«Από την αρχή της πανδημίας, περιστατικά ταπείνωσης Ασιατών Αμερικανών ακόμα και δημόσιας επίθεσης βρίσκονται παντού, και κάποιοι Αμερικανοί πολιτικοί έχουν παραπλανήσει το κοινό σκόπιμα», δηλώνει το καθεστώς σε μια αναφορά 18 σελίδων.

Κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για «υποκρισία, εκφοβισμό … και διπλά πρότυπα», λέγοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «αντί να εξετάζει το δικό της απαίσιο ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεχίζει να κάνει ανεύθυνα σχόλια στις καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων άλλων χωρών.»

Το κινεζικό κρατικό φερέφωνο Σινχουά δημοσίευσε μετά την αναφορά ένα άρθρο σχολιασμού με στόχο να παρουσιάσει «τις εγγενείς αμαρτίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αμερικής.» Η δημόσια αντίθεση στην βία κατά Ασιατών θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα «μη αποδοτικά μέτρα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυρίστηκε, αλλά «χωρίς μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μια ειλικρινή θέληση, ο Θείος Σαμ μετά βίας μπορεί να καθαρίσει το χάλι στην προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πόσο μάλλον να αποτελεί φάρο.»

Εντεινόμενος λεκτικός πόλεμος

Η αφήγηση προωθείται επιθετικά καθώς το κινεζικό καθεστώς μεγεθύνει τις προσπάθειές του στην επίθεση προπαγάνδας προσπαθώντας να αντιμετωπίσει αυξανόμενη αντίδραση από την Δύση για θέματα όπως κακοποιήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικονομικό εξαναγκασμό, μεταξύ άλλων.

Αν και η παρενόχληση και επιθέσεις σε Ασιάτες Αμερικανούς εγείρουν λογικές ανησυχίες για δημόσια συζήτηση, οι κατηγορίες του Πεκίνου δεν δίνονται με καλή θέληση και δείχνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει το καθεστώς ώστε να αποφύγει την ευθύνη για τις δικές του κακοποιήσεις, σύμφωνα με ειδικούς πολιτικής και Ασιάτες Αμερικανούς που έχουν εργαστεί σε κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και στην Αμερικανική κυβέρνηση.

Τα πολιτικά κίνητρα πίσω από τις επικρίσεις του ΚΚΚ είναι πολύ εμφανή, είπε ο Σε Χουν Κιμ, ένας παλιός παρατηρητής της Κίνας και υπέρμαχος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Epoch Times.

«Αυτό είναι ακριβώς αυτό που τους κάνει τόσο επικίνδυνους – ότι οτιδήποτε κάνουν ως Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα βρίσκεται “ακριβώς μπροστά στα μάτια τους”, και άρα δεν μπορεί να δεχθεί το ίδιο ποσό επίκρισης», είπε.

«Ναι, ρατσισμός υπάρχει στην Αμερική. Και το ίδιο υπάρχει και στην Κίνα … Αλλά η ερώτηση είναι, πόση διαφάνεια υπάρχει [στην Κίνα];»

Μια εβδομάδα νωρίτερα, ανώτατοι διπλωμάτες του Πεκίνου μείωσαν δημοσίως αξιωματούχους του Μπάιντεν κατά την πρώτη κατά πρόσωπο συνάντησή τους στην Αλάσκα, λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν «να τα πάνε καλύτερα στα ανθρώπινα δικαιώματα» και ότι «η Κίνα έχει δημοκρατία κινεζικού τύπου».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονυ Μπλίνκεν «μοιάζει με κλέφτη που φωνάζει “πιάστε τον κλέφτη”», λέει η China Daily, μια αγγλόφωνη εφημερίδα που ανήκει στο ΚΚΚ.

Το καθεστώς επίσης επέβαλε κυρώσεις αντιποίνων σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπης, και Βρετανίας, επειδή τιμώρησαν από κοινού την Κίνα λόγω των κακοποιήσεων στην Σιντζιάνγκ, μια κατηγορία που αρνήθηκε μανιωδώς παρά τις εκτεταμένες αποδείξεις.

«Αν η Αμερικανική κυβέρνηση νοιζόταν πραγματικά και προάσπιζε τα νόμιμα δικαιώματα των εθνοτικών μειονοτήτων όπως κάνει η Κίνα με τους Ουιγούρους και άλλες εθνοτικές μειονότητες στην Σιντζιάνγκ, το πρόβλημα της φυλετικής διάκρισης στις ΗΠΑ θα είχε λυθεί εδώ και καιρό», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας Χουά Τσουνγίνγκ σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Η λεκτική επίθεση που υπήρξε στην συνάντηση της Αλάσκα παρουσίασε πλήρως «ποιες πραγματικά είναι οι συμπεριφορές [του ΚΚΚ] προς τον ελεύθερο κόσμο και προς τις αξίες του ελεύθερου κόσμου», είπε ο Κιμ.

Όροι όπως «δημοκρατία κινεζικού τύπου», είπε, «χρησιμοποιούνται μόνο για να προσπαθήσουν να “δικαιολογήσουν” κάθε είδους διακυβέρνηση, ή ακόμα κάθε είδος πράξεων – εγκληματικών πράξεων του ΚΚΚ».

«Το ΚΚΚ μπορεί να βάζει την λέξη «Κινεζικό» σε οτιδήποτε θέλουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο το ΚΚΚ αντιπροσωπεύει την Κίνα ή τον πολιτισμό της με οποιονδήποτε τρόπο», συνέχισε.

«Είναι απλώς μια λυπηρή δικαιολογία για να κάνουν οτιδήποτε θέλουν να κάνουν στους δικούς τους ανθρώπους».

«Αποκορύφωμα υποκρισίας»

Ένας δημοσιογράφος της Global Times πήγε ένα βήμα παραπέρα και παρουσίασε την φράση «πολεμιστής λύκος» – όρο που αρχικά είχε φτιάξει και δημοσιεύσει το καθεστώς για να περιγράψει την επιθετική προσέγγιση που χρησιμοποιείται από κάποιους Κινέζους διπλωμάτες – ως «καθαρά ρατσιστικό» και απόδειξη «λευκής υπεροχής» της Δύσης. Ο όρος σχετίζεται με δύο δημοφιλείς κινεζικές ταινίες δράσης με εθνικιστικούς υπαινιγμούς που είχαν δημοσιευτεί το 2015 και 2017.

Η εφημερίδα χαρακτήρισε τους δυτικούς πολιτικούς και ειδικούς που επικρίνουν το κινεζικό καθεστώς, όπως μέσω της υπογράμμισης της έλλειψης διαφάνειας για την προέλευση του ιού COVID-19 στην Κίνα, ως «μισητές της Κίνας», λέγοντας: «Κάθε φορά που ασιατικές κοινότητες δέχονται επίθεση, τραυματισμό ή φόνο σε περιστατικά εγκλημάτων μίσους, το αίμα των θυμάτων είναι επίσης στα χέρια αυτών των ανθρώπων».

Ένα σχέδιο της Global Times απεικόνισε το Άγαλμα της Ελευθερίας να βυθίζεται στον ωκεανό, με μια γιγάντια μεταλλική σφαίρα με την λέξη «ρατσισμός» δεμένη στο πόδι του.

Η Στέφανι Λιού, πρώην δημοσιογράφος κρατικού κινεζικού μέσου ενημέρωσης που πλέον ζει στην Νέα Υόρκη, πιστεύει ότι το καθεστώς προσπαθεί «εσκεμμένα να δημιουργήσει αναστάτωση».

«Ποιος χαίρεται όταν η Αμερική βρίσκεται σε χάος;» ρώτησε.

Ο Βλαντ Νταβίντιουκ, αναλυτής πολιτικής και διευθύνων επικοιωνιών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Κομητείας Χάρρις, ονόμασε τα επιχειρήματα των κινεζικών κρατικών μέσων ψευδή, και ότι η αναλήθειά τους μπορεί να αποδειχθεί.

«Είναι πασιφανές ότι τα κινεζικά κρατικά μέσα υποστηρίζουν το ΚΚΚ και την “woke” αριστερή του προπαγάνδα», είπε στην Epoch Times. «Αυτό το σχέδιο είναι απλώς μια απομάκρυνση της προσοχής από τις μεγαλύτερες, εγκληματικές ενέργειες που διαπράττει το καθεστώς του ΚΚΚ».

Ο Μάιλς Γιου, που υπηρέτησε ως ο βασικός σύμβουλος Κίνας στο υπουργείο Εξωτερικών της διοίκησης Τραμπ, επίσης σημείωσε την ειρωνεία ότι οι κατηγορίες έρχονται από «ένα από τα πιο βίαια καθεστώτα στην ανθρώπινη ιστορία».

«Αυτή είναι η χώρα που διέπραξε ολική γενοκτονία κατά των Ουιγούρων, αυτή η χώρα έχει δολοφονήσει δεκάδες εκατομμύρια συνηθισμένων Κινέζων για πολιτικούς λόγους, έχει προκαλέσει τον θάνατο από πείνα περίπου 40 εκατομμυρίων ανθρώπων», είπε, αναφερόμενος στον Μεγάλο Κινεζικό Λιμό, μια καταστροφή τριών ετών από το 1959 έως το 1961 που προήλθε από τις ακραίες πολιτικές εκστρατείες του επικεφαλής του ΚΚΚ Μάο Τσεντόνγκ, η οποία διέλυσε την γεωργία και οικονομία της χώρας.

«Έτσι για ένα καθεστώς τέτοιας φύσης να επικρίνει την Αμερική ως ρατσίστρια, είναι απλώς το αποκορύφωμα της υποκρισίας».

«Αυτό είναι απλώς το κυνικό σχέδιο του ΚΚΚ να μειώσει το Αμερικανικό μοντέλο διακυβέρνησης , να επιτεθεί στις δημοκρατικές αξίες των Αμερικανών, και δεν θα πρέπει ποτέ να εξαπατηθούμε από αυτό», συνέχισε. «Πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο απλώς θα γελούσαν με αυτό».

Η διαφωνία απαγορεύεται

Αν έχει δείξει κάτι, η εκστρατεία του Πεκίνου έχει παρουσιάσει «την θεμελιώδη διαφορά μεταξύ του καθεστώτος του ΚΚΚ και των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Κιμ.

«Τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στον ελεύθερο κόσμο, έχουμε την ευκαιρία να επικρίνουμε τον εαυτό μας και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας. Αλλά στην Κίνα υπό το ΚΚΚ, δεν δίνεται καμία ευκαιρία στους ανθρώπους του», είπε.

«Όποιες κατηγορίες κι αν γίνονται εναντίον τους, αυτοί πάντα, πάντα, πάντα αρνούνται ότι υπάρχει το οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα, όπως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η εργασία σκλάβων, όπως η δίωξη κατά του Φάλουν Γκονγκ».

«Αυτό είναι σημάδι ότι οι άνθρωποι της Κίνας είναι πραγματικά αυτοί που υποφέρουν», πρόσθεσε.

Αν το ΚΚΚ είναι πραγματικά «αρκετά γενναίο», θα πρέπει να ανοίξει για ανεξάρτητες έρευνες από την Δύση και να επιτρέψει εγχώριες επικρίσεις, είπε ο Γιου.

«Η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια. Είναι μια κλειστή κοινωνία. Είναι μια κυβέρνηση που κυβερνάται από μια σιδερένια γροθιά, και κυβερνάται υπό την ακραία μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία που δεν επιτρέπει καθόλου διαφωνίες», είπε.

«Έτσι αυτή είναι μια τραγωδία των καιρών μας».

Ο Τραμπ εγκαινιάζει τον νέο του προσωπικό ιστότοπο

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε μια νέα ιστοσελίδα στις 29 Μαρτίου, αφιερωμένη στη διατήρηση της κληρονομιάς της διοίκησής του και του ακτιβισμού του μετά την προεδρία.

«Το Γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύεται να διατηρήσει την υπέροχη κληρονομιά της κυβέρνησης Τραμπ, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ατζέντα η Αμερική Πρώτη», αναφέρει η κεντρική σελίδα του 45office.com.

«Μέσω της πολιτικής συμμετοχής και του δημόσιου ακτιβισμού, το Γραφείο του Ντόναλντ Τζον Τραμπ θα προσπαθεί να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει τους Αμερικανούς από όλα τα κοινωνικά στρώματα καθώς επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε ένα πραγματικά σπουδαίο αμερικανικό μέλλον. Μέσω αυτού του γραφείου, ο Πρόεδρος Τραμπ θα παραμείνει ένας ακούραστος πρωταθλητής για τους εργατικούς άνδρες και τις γυναίκες της υπέροχης χώρας μας – και για το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ευημερία και ειρήνη».

Στην ενότητα “Σχετικά” της ιστοσελίδαςτου ιστότοπου γιορτάζει την κληρονομιά του πρώην προέδρου σε βασικά ζητήματα πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού της πανδημίας COVID-19, της αντιμετώπισης της κρίσης στα νότια σύνορα και της εξασφάλισης ειρηνευτικών συμφωνιών στη Μέση Ανατολή.

«Είτε πρόκειται για την καταπολέμηση του ιού, την καταπολέμηση ξένων τρομοκρατών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση των συνόρων της Αμερικής, την απελευθέρωση της αμερικανικής ενέργειας, την αναζωογόνηση του αμερικανικού πατριωτισμού ή την αποκατάσταση του αμερικανικού πνεύματος, ο Πρόεδρος Τραμπ δεν αμφισβήτησε ποτέ την υπεράσπιση των αξιών μας, των οικογενειών μας, των παραδόσεών μας και των ελευθεριών μας », αναφέρει η σελίδα. «Ο Πρόεδρος Τραμπ γνωρίζει ότι όσο παραμένουμε πιστοί στους πολίτες μας, στη χώρα μας και στον Θεό, τότε μας περιμένει ένα ένδοξο μέλλον».

Ο ιστότοπος 45office.com καταχωρήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, μια εβδομάδα πριν ο Τραμπ αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. Εκτός από ένα βασικό ασπρόμαυρο λογότυπο, η σελίδα παρέμεινε κενή μέχρι και τη Δευτέρα. Ορισμένες από τις δηλώσεις του Τραμπ έχουν αναρτηθεί στο donaldjtrump.com, έναν ιστότοπο που χρησίμευε ως η κύρια πύλη για την εκστρατεία του Τραμπ.

Η ανανέωση του donaldjtrump.com και η κυκλοφορία του 45office.com σηματοδοτούν τα πρώτα ψηφιακά ίχνη του Τραμπ αφού οι γίγαντες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Twitter και Facebook τον απαγόρευσαν από τις πλατφόρμες τους.

Ο πρώην πρόεδρος εργάζεται τώρα για την δημοιουργία δικής του πλατφόρμας κοινωνικών μέσων. Ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, Κόρεϊ Ρ. Λεβαντόφσκι περιέγραψε την πλατφόρμα ως διαδραστικό εργαλείο επικοινωνίας που θα επιτρέπει στους οπαδούς του Trump να βλέπουν, να ανταποκρίνονται και να μοιράζονται τα μηνύματα του Τραμπ.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποιούν τον Τζορτζ Φλόιντ για το ρατσιστικό αφήγημά τους

Του Larry Elder

Σύμφωνα με τους δημοκρατικούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των H.Π.Α, ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ αντιπροσωπεύει την αστυνομική εμπλοκή στον συστημικό ρατσισμό. Παρά το γεγονός ότι η έρευνα δείχνει ότι η αστυνομία είναι πιο διστακτική και απρόθυμη να ασκήσει βία σε έναν μαύρο ύποπτο από έναν λευκό ύποπτο.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Λάρι Έλντερ μοιράζεται τρεις ιστορίες που αναμφισβήτητα αποδεικνύουν τον συστημικό ρατσισμό. Μοιράζεται επίσης γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιλέγουν στοχευμένα κάποιες τραγωδίες  ώστε να χειραγωγούν τις μάζες.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πρώην σύμβουλος του Κλίντον: Τα υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολιασμού μπορεί να σημάνουν το «τέλος των θεμελιωδών ελευθεριών μας»

Η πρώην πολιτική σύμβουλος του Κλίντον, Ναόμι Γουλφ είπε ότι τα υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολίων COVID-19 που έχουν προταθεί τις τελευταίες ημέρες θα σημάνουν το «τέλος των ελευθεριών μας, εάν αυτό το σχέδιο μπει σε εφαρμογή».

«Το “διαβατήριο εμβολίων” ακούγεται ωραίο αν δεν καταλαβαίνετε τι μπορούν να κάνουν αυτές οι πλατφόρμες. Είμαι η Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας τεχνολογίας και καταλαβαίνω τι κάνει αυτή η πλατφόρμα», δήλωσε η Γουλφ,  στο Fox News την Κυριακή το βράδυ. «Δεν αφορά το εμβόλιο, δεν αφορά τον ιό, αλλά τα δεδομένα σας. Μόλις το αποκτήσετε, θα είστε για πάντα μέρος αυτού του συστήματος. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ότι οποιαδήποτε άλλη λειτουργία μπορεί να προστεθεί σε αυτήν την πλατφόρμα χωρίς κανένα πρόβλημα».

Η Γουλφ πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους δεδομένα μπορούν να «συγχωνευτούν με τον λογαριασμό μας στο Paypal, η Microsoft ήδη μιλά για συγχώνευση με προγράμματα υπηρεσιών και συναλλαγών».

Η Γουλφ επεσήμανε ότι αυτό συνέβη ήδη στο Ισραήλ, «και έξι μήνες αργότερα, ακούμε ακτιβιστές να λένε ότι είναι μια διχασμένη κοινωνία και οι ίδιοι να αποστραγγίζονται και να παρακολουθούνται συνεχώς. Είναι το τέλος της κοινωνίας των πολιτών και προσπαθούν να το εφαρμόσουν σε όλο τον κόσμο. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα εμβόλιο, έχει τη δύναμη να απενεργοποιήσει τη ζωή σας, ή να ενεργοποιήσει τη ζωή σας, να σας αφήσει να συμμετάσχετε στην κοινωνία ή να σας περιθωριοποιήσει».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η Γουλφ παρομοίασε αυτά τα σχέδια με την παρακολούθηση του πληθυσμού του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Κ.Κ.Κ.) και την προώθηση ενός συστήματος «κοινωνικής πίστωσης».

Σε ένα κινητό φαίνεται το Excelsior Pass, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους Νεοϋορκέζους να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 για να εισέλθουν σε εκδηλώσεις. (Γραφείο του Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο)

 

«Πώς [το ΚΚΚ] ένα ολοκληρωτικό καθεστώς κρατά ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στο χέρι ;» ρώτησε. «Το Κ.Κ.Κ. μπορεί να βρει οποιονδήποτε αντιφρονούντα μέσα σε πέντε λεπτά, κάτι που σε εμάς μπορεί να πάρει και μήνες».

Η Γουλφ ανέφερε επίσης ότι η Washington Post και το CNN – αναφέρουν ότι η διοίκηση Μπάιντεν εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός εθνικού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει προτείνει το δικό της, το “Excelsior Pass”, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε χώρους μεγάλης κλίμακας όπως το Madison Square Garden. Το σχέδιο έχει περιφρονηθεί από διάφορες ομάδες και υποστηρικτές των πολιτικών ελευθεριών.

Σε άλλες χώρες, τέτοια διαβατήρια έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Το Ισραήλ δημιούργησε ένα τον Φεβρουάριο για να έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση σε γυμναστήρια και ξενοδοχεία, η Ισλανδία χρησιμοποιεί τώρα ένα τέτοιο διαβατήριο για να επιτρέψει ταξίδια στο εξωτερικό και η Σαουδική Αραβία διαθέτει διαβατήριο βάσει εφαρμογών για άτομα που εμβολιάζονται.

«Το θέμα είναι για ποιο λόγο θα τα χρησιμοποιούν;» είπε η Μελίντα Μιλς, διευθύντρια του κέντρου Leverhulme για τις δημογραφικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με την Wall Street Journal. «Είναι για διεθνή ταξίδια; Είναι για να βρεις δουλειά; Είναι για να αγοράσεις γάλα;»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Αποκολλήθηκε μερικώς το κολοσσιαίο πλοίο «Ever Given» από τη Διώρυγα του Σουέζ

Tο κολοσσιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που επί μία σχεδόν εβδομάδα μπλόκαρε την κυκλοφορία στη διώρυγα του Σουέζ – μίας από τις σημαντικότερες εμπορικές αρτηρίες του κόσμου, αποκολλήθηκε μερικώς.

Το πλοίο είναι επί του παρόντος ασφαλισμένο, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η ζωτική πλωτή οδός θα μπορούσε σύντομα να ανοίξει ξανά. Το πλοίο απέπλευσε με επιτυχία στις 4:30 π.μ. τοπική ώρα με υψηλή παλίρροια, ανέφερε ο Inchcape, παγκόσμιος πάροχος θαλάσσιων υπηρεσιών στο Twitter.

 

Κάθε μέρα, το μπλοκάρισμα διέκοπτε τη ορή προϊόντων αξίας άνω των 9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Lloyd’s List, η οποία μεταφράζεται σε περίπου 400 εκατ. δολάρια την ώρα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κρίσιμης νύχτας αρκετές βυθοκόροι επιχειρούσαν για να καθαρίσουν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου και λάσπης γύρω από το πλοίο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ερευνητή  John Scott-Railton, το κανάλι μπορεί ακόμα να «παρεμποδίζεται εν μέρει από το Ever Given, με το μισό σώμα του πλοίου να παραμένει κολλημένο στο άβαθο μέρος του καναλιού.

 

 

Το μυστικό της μακροζωίας ― Μια αληθινή ιστορία

Η μακροζωία είναι κάτι που ο καθένας θα επιθυμούσε, αλλά η επίτευξή της δεν είναι τόσο εύκολη. Ευτυχώς, μπορούμε να μάθουμε πολλά για αυτό το θέμα από τους προγενέστερούς μας.

Ο Σουν Σιμιάο (Sun Simiao), ένας διάσημος Κινέζος σοφός κατά την διάρκεια της δυναστείας Τανγκ (618 – 906 μ.Χ.), έζησε περισσότερο από 100 χρόνια. Γνωστός ως ο Βασιλιάς της Ιατρικής στην κινεζική ιστορία, ζούσε έναν υγιή τρόπο ζωής. Επικεντρωνόταν στην αρετή και στη διατήρηση ενός ήρεμου νου. Για παράδειγμα, πίστευε ότι ήταν σημαντικό να μην είναι κάποιος αλαζόνας ούτε να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Στο βιβλίο «Φου Σόου Λουν» (Fu Shou Lun) (Περί ευτυχίας και μακροζωίας), ο Σουν Σιμιάο έγραψε: «Η ευτυχία προέρχεται από την συσσώρευση καλών πράξεων. Οι ατυχίες είναι το αποτέλεσμα κακών πράξεων» και «η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καλοσύνης».  Δηλαδή, αν κάποιος έχει καλή καρδιά και κάνει καλές πράξεις, θα έχει ευλογίες και μακροζωία. Αν κάποιος έχει κακό μυαλό και ενεργεί ενάντια στους ουράνιους νόμους, ακόμη και το καλύτερο φάρμακο δεν θα παρατείνει την ζωή του. Επομένως, ο πιο σημαντικός παράγοντας της ανθρώπινης ζωής είναι η καλλιέργεια της αρετής.

Από τους αρχαίους χρόνους, σε όλους τους πολιτισμούς, οι άνθρωποι τόνιζαν πάντα την αρετή («θερίζεις αυτό που σπέρνεις»). Ιδιαίτερα στην Κίνα, η αρχή της αρμονίας μεταξύ ουρανού, γης και ανθρωπότητας ήταν αποδεκτή σε όλους τους ανθρώπους της εποχής. Ομοίως, η ισχυρή σύνδεση μεταξύ νου και σώματος έχει παρατηρηθεί από την σύγχρονη επιστήμη. Δηλαδή, το να εκτιμάς τις παραδοσιακές αξίες και να είσαι καλός άνθρωπος θα φέρει ευλογίες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της μακροζωίας και της ευτυχίας. Όπως λέει και το γνωστό αρχαίο ρητό: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Φυσικά, το ρητό αυτό προέρχεται από τον Σωκράτη, και έτσι τα λόγια των σοφών έχουν βαθύτερα και ανώτερα νοήματα.

Μια σύγχρονη ιστορία μακροζωίας

Ένα σύγχρονο παράδειγμα αυτού του τρόπου ζωής είναι η κ. Τσεν Μέιχε, κάτοικος Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, η οποία έλαβε και μια ευχητήρια επιστολή από τον πρόεδρο Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια για τα 100α γενέθλιά της. Η πρώτη κυρία και ο πρόεδρος έγραψαν στην επιστολή τους ότι ήταν υπερήφανοι για την κυρία Τσεν και εμπνεύστηκαν από την ζωή της.

Η κυρία Τσεν, που είναι Κινέζα, γεννήθηκε στο Βιετνάμ τον Ιανουάριο του 1920. Ήταν σχεδιάστρια ρούχων και εργαζόταν στο σχεδιαστικό τμήμα των τζιν Levi’s. Είχε επίσης δική της σχολή όπου δίδασκε σχεδιασμό ενδυμάτων. Έχει τέσσερα παιδιά και θυμάται από πάντα τον εαυτό της να πιστεύει στον Βουδισμό.

Μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, η κ. Τσεν άρχισε να εμφανίζει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ευτυχώς, το 1996 η μεγαλύτερή της κόρη τής σύστησε μια παραδοσιακή κινεζική άσκηση νου και σώματος, το Φάλουν Γκονγκ. Κάνοντας τις ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ και βελτιώνοντας τον χαρακτήρα της, οι ασθένειες της κυρίας Τσεν εξαφανίστηκαν και έγινε ο νους της διευρύνθηκε. Ο μικρότερος αδελφός της που ήταν γιατρός, συνήθιζε να της φέρνει τα φάρμακά της κάθε φορά που την επισκεπτόταν, αλλά εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι δεν τα χρειαζόταν πλέον και ήταν και πάλι υγιής.

«Η μητέρα μου είναι ένα καλό άτομο. Έχει στην καρδιά της τις διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ, είναι πάντα ευτυχισμένη και ποτέ της δεν θυμώνει», ανέφερε η κόρη της.

Το ιστορικό του Φάλουν Γκονγκ

Tο Φάλουν Γκονγκ, ή αλλιώς Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία κινέζικη άσκηση διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα για την βελτίωση του εαυτού και περιλαμβάνει επίσης πέντε ήρεμες διαλογιστικές ασκήσεις.

Από το 1992 που το Φάλουν Γκονγκ πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της Κίνας και μέχρι το 1999, έγινε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της, και η πλέον δημοφιλής κυρίως λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων που είχε στην υγεία και το ήθος των ανθρώπων. Αναφορές υπολόγιζαν τον αριθμό αυτών που ασκούσαν Φάλουν Ντάφα σε 70 με 100 εκατομμύρια.

Μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ιατρών και καθηγητών ιατρικής διεξήχθη έρευνα σε 125.000 ανθρώπους που ασκούσαν Φάλουν Γκονγκ στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ τον Σεπτέμβριο του 1998. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 97,9% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είδε οφέλη στην υγεία του μετά την άσκηση του Φάλουν Γκονγκ. Μερικοί από τους ασκούμενους ανέφεραν ακόμη ότι μέχρι και οι πιο επίμονες και ανίατες ασθένειες έφυγαν αφότου άρχισαν να ασκούν το Φάλουν Γκονγκ.

Παρ’ όλα αυτά το 1999, ο πρώην επικεφαλής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Τζιάνγκ Τζεμίν, φοβήθηκε ότι οι πνευματικές αρχές της άσκησης έρχονταν σε αντιπαράθεση με την αθεϊστική κομμουνιστική ιδεολογία του Κόμματος, ήταν επίσης ζηλόφθονος για τον τεράστιο αριθμό των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ. Έτσι ξεκίνησε μια βίαιη δίωξη κατά της άσκησης η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στην Κίνα.

 

Πηγή: Minghui.org

Το σχέδιο του Μπάιντεν να στεγάσει παράνομους μετανάστες σε ξενοδοχεία θα κοστίσει στους φορολογούμενους $72.000 ανά άτομο που διασχίζει τα σύνορα: Άρθρο

Σε μια νέα τροπή στην απόφαση της διοίκησης Μπάιντεν να στεγάσει παράνομους μετανάστες σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, υπολογίζοντας από το ποσό των $86,9 εκατομμυρίων που πρόκειται να δαπανηθεί σε 1.239 κλίνες δείχνει ότι το κόστος για τους Αμερικανούς φορολογούμενους θα είναι σχεδόν $72.000 ανά άτομο που διασχίζει τα σύνορα και στεγάζεται.

«Αυτό ισοδυναμεί με $71.666,67 ανά μετανάστη, πληρωμένα από τους φόρους μας, δηλαδή είστε τώρα ένας συνεργός σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διακίνησης στην ιστορία», έγραψε ο Άντριου Άρθουρ, συνεργάτης στο Κέντρο Μεταναστευτικών Σπουδών, μια ερευνητική συντηρητική μη κερδοσκοπική.

Αξιωματούχοι από το Τμήμα Εγχώριας Ασφαλείας (DHS) επιβεβαίωσαν στην Epoch Times ότι η διοίκηση Μπάιντεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξενοδοχεία για να στεγάσει οικογενειακές μονάδες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

«Το συμβόλαιο των $86,9 εκατομμυρίων παρέχει 1.239 κλίνες και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες», είπε ο μεταβατικός διευθυντής της Αμερικανικής Δύναμης Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) Τε Ντ. Τζόνσον.

Παράνομοι μετανάστες, κυρίως από την Κεντρική Αμερική, παραδίδονται από την Συνοριοφυλακή σε σταθμό λεωφορείων στην συνοριακή πόλη Μπράουνσβιλ, Τέξας, 15 Μαρτίου 2021. (Chandan Khanna/AFP μέσω Getty Images)

 

Είπε ότι ένα συμβόλαιο μικρού χρόνου δόθηκε στον Endeavors, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Σαν Αντόνιο, για να παρέχει «προσωρινή στέγαση και υπηρεσίες επεξεργασίας για οικογένειες που δεν έχουν απελαθεί και έτσι τοποθετούνται σε διαδικασίες μετανάστευσης για την απομάκρυνσή τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Ξενοδοχεία έχουν χρησιμοποιηθεί ως εγκαταστάσεις κράτησης, όπως και πέρυσι, όταν η DHS τοποθέτησε περισσότερους από 600 ασυνόδευτους ανηλίκους που σταματήθηκαν στα σύνορα σε 25 ξενοδοχεία σε τρεις πολιτείες πριν την απέλασή τους.

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι οι οικογένειες θα λαμβάνουν μια αξιολόγηση υγείας, όπως εξέταση για COVID-19, και πρόσθεσε: «Τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά. Η πλειοψηφία των ατόμων συνεχίζουν να απελαύνονται υπό την αρχή δημόσιας υγείας των Κέντρων για Έλεγχο Ασθενειών.»

Το μήνυμα ότι τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού «δεν είναι ανοιχτά» είναι μέρος της πιο επιθετικής θέσης της διοίκησης Μπάιντεν μετά από ένα κύμα επίκρισης στην ρητορική του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην μεταναστευτική μεταρρύθμιση, που είχε προστεθεί σε αυτό της κατάργησης βασικών μέτρων συνοριακής ασφαλείας της διοίκησης Τραμπ, και ερμηνεύεται από Μεξικανούς που σκέφτονται να γίνουν παράνομοι μετανάστες ως πρόσκληση για είσοδο στην χώρα.

Ο Αμερικανός βουλευτής Μπράιαν Μπάμπιν (Ρ-Τέξας) είπε στο πρόγραμμα «Ηγέτες Αμερικανικής Σκέψης» της Epoch Times την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ρητορική του Μπάιντεν τροφοδοτεί μια κρίση ανθρωπιστική και εθνικής ασφαλείας.

«Ελάτε εδώ, πατήστε μέσα με το ένα πόδι, και θα γίνετε δεκτοί», είπε ο Μπάμπιν, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα της κυβέρνησης στην μετανάστευση. «Και, τελικά, θα είστε σε ένα μονοπάτι για να γίνετε πολίτες και θα πάρετε εκπαίδευση … θα πάρετε δωρεάν ιατρική περίθαλψη, θα πάρετε ακόμα και επιδόματα», πρόσθεσε.

Προσπαθώντας να αντικρούσει αυτήν την εντύπωση, ο Γραμματέας Εγχώριας Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας μίλησε στα μέσα την προηγούμενη εβδομάδα, εφανιζόμενος σε τέσσερις ειδησεογραφικές εκπομπές της Κυριακής για να προωθήσει το μήνυμα ότι τα μέτρα της διοίκησης Μπάιντεν δεν σημαίνουν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά.

«Το μήνυμά μας ήταν ευθύ – τα σύνορα είναι κλειστά», είπε ο Μαγιόρκας. «Απελαύνουμε οικογένειες. Απελαύνουμε μεμονωμένους ενήλικες. Και πήραμε μια απόφαση ότι δεν θα απελαύνουμε νέα, ευάλωτα παιδιά.»

Ο Γραμματέας Εγχώριας Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας μιλά σε συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο, 1 Μαρτίου 2021. (Kevin Lamarque/Reuters)

 

Τις πρόσφατες εβδομάδες, ο αριθμός παιδιών και οικογενειών που σταματήθηκαν στην παράνομη προσπάθεια εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό έχει αυξηθεί σε μεγέθη πρωτόγνωρα έως και πριν την πανδημία. Η Συνοριοφυλακή έχει καταγράψει μια αύξηση περισσότερο από 100 τοις εκατό ανά μήνα τον Φεβρουάριο σε δύο κατηγορίες παράνομων αλλοδαπών – οικογένειες και ασυνόδευτους ανηλίκους.

Ο Μπάιντεν έχει αντιμετωπίσει επίκριση από Ρεπουμπλικανούς για την αναίρεση κάποιων από των μεταναστευτικών μέτρων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο θεωρούν πως οδήγησε σε μεγάλη αύξηση σε ανθρώπους που θέλουν να διασχίσουν τα σύνορα παράνομα.

Αφότου ανέλαβε το αξίωμα, ο Μπάιντεν πρότεινε ένα μονοπάτι απόκτησης υπηκοότητας για εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και υποσχέθηκε μια εκτελεστική εντολή «για την δημιουργία ενός ανθρώπινου συστήματος ασύλου.»

Ο πρώην επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου του Τραμπ, Μαρκ Μέντοους, είπε στο Τουίτερ στις 24 Μαρτίου ότι «ο Τζο Μπάιντεν και Δημοκρατικοί επικεφαλής της Γερουσίας έχουν διαχειριστεί τα σύνορά μας τόσο άσχημα που τώρα πρέπει να ξοδέψουν τα χρήματα που δώσατε σε φόρους για να στεγάσουν μετανάστες σε ξενοδοχεία.»

«Και τώρα θέλουν να περάσουν τον H.R. 1, που θα τους βάλει να ελέγχουν τις εκλογές σας επίσης. Μια καταστροφή αναμένεται», έγραψε ο Μέντοους, αναφερόμενος στον «Νόμο για τους Ανθρώπους» του 2021, που υπερψηφίστηκε στην Δημοκρατικής πλειοψηφίας Βουλή στις 3 Μαρτίου κυρίως με κομματική ψηφοφορία 220-210, με όλους τους Ρεπουμπλικανούς και έναν Δημοκρατικό – βουλευτή Μπέννι Τόμπσον (Δ-Μισσ.) – να ψηφίζουν κατά.

Ο πολιτικός ακτιβιστής Μαρκ Μέκλερ, που είναι επικεφαλής του πρότζεκτ Convention of States Action, προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο εκλογικής μεταρρύθμισης που προτάθηκε από τους Δημοκρατικούς είναι απειλή προς την δημοκρατία.

«Τον αποκαλούν Νόμο για τους Ανθρώπους, εγώ το αποκαλώ Νόμο Καταστροφής της Δημοκρατίας ή Νόμο Θανάτου της Δημοκρατίας», είπε ο Μέκλερ στο πρόγραμμα Crossroads της Epoch Times σε μια συνέντευξη. «Θέλουν να πάρουν την δύναμη από τις πολιτείες – την θεμελιώδη δύναμη απόφασης του πως θα διεξάγονται οι εκλογές.»

Οι Δημοκρατικοί έχουν παρουσιάσει το νομοσχέδιο ως ένα βασικό βήμα κατά της καταπίεσης ψηφοφόρων και άλλων προβλημάτων που ισχυρίζονται πως υπάρχουν.

«Η δημοκρατία μας είναι σε κατάσταση βαθιάς ερείπωσης», είπε η επικεφαλής της Βουλής Νάνσυ Πελόσι (Δ-Καλιφ.) αφότου επανεισήγαγε το νομοσχέδιο τον Ιανουάριο. «Κατά τις εκλογές του 2020, οι Αμερικανοί έπρεπε να υπερβούν ανεξέλεγκτη καταπίεση ψηφοφόρων, νοθεία, και έναν χείμαρρο σκοτεινών χρημάτων ειδικών ενδιαφερόντων απλώς για να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece