Σάββατο, 21 Δεκ, 2024

Το Twitter αναστέλλει το λογαριασμό του Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, πρωτοπόρου των mRNA εμβολίων

Ο λογαρισμός του Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας εμβολίων mRNA και επικριτής των περιορισμών και των μέτρων για τον COVID-19, ανεστάλη από το Twitter.

Γράφοντας στη σελίδα του στο Substack, ο Μαλόουν, ο οποίος είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 500.000 ακολούθους, επιβεβαίωσε ότι ο λογαριασμός τέθηκε σε «μόνιμη αναστολή από το Twitter» και είπε: «Όλοι ξέραμε ότι θα αυτό θα συνέβαινε κάποτε».

«Πάνω από μισό εκατομμύριο ακόλουθοι χάθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι όσα έλεγα ήταν σωστά», έγραψε στις 29 Δεκεμβρίου. «Σημαίνει επίσης ότι χάσαμε ένα κρίσιμο στοιχείο στον αγώνα μας για να σταματήσουμε την υποχρεωτικότητα αυτών των εμβολίων στα παιδιά και να σταματήσουμε τη διαφθορά στις κυβερνήσεις μας, καθώς και στο ιατροβιομηχανικό σύμπλεγμα και τις φαρμακοβιομηχανίες».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μαλόουν, κάλεσε τους χρήστες να επισκεφτούν τη σελίδα του στο Substack για μελλοντικές ενημερώσεις. Επιπροσθέτως, έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο podcast του κωμικού και σχολιαστή του UFC Τζο Ρόγκαν στις 30 Δεκεμβρίου.

«Το Substack είναι ο καλύτερος τρόπος για να βλέπετε τις δημοσιεύσεις μου. Εκτιμώ την υποστήριξη όλων όσων έχουν εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο μου. Πραγματικά σημαίνει πολλά για μένα», έγραψε σε ανάρτηση.

Όταν προσπαθεί κανείς να μπεί στη σελίδα του Μαλόουν, εμφανίζεται μήνυμα αναστολής του Twitter: «Ο λογαριασμός έχει ανασταλεί. Το Twitter αναστέλλει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter».

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δεν έχει εκδώσει ακόμη δημόσια απάντηση σχετικά με το γιατί ανέστειλε τον λογαριασμό του Μαλόουν, ή συγκεκριμένα ποια ανάρτηση προκάλεσε την οργή της εταιρείας. Το Twitter δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα της The Epoch Times για σχολιασμό επί του θέματος.

Ο Μαλόουν είπε στην Epoch Times το απόγευμα της Τετάρτης ότι το Twitter δεν του παρείχε καμία προειδοποίηση πριν πραγματοποιήσει την αναστολή.

«Κατά τον περασμένο χρόνο, είχα μερικές ειδοποιήσεις από το Twitter ότι υπήρχε μια καταγγελία για μια ανάρτηση, αλλά ότι δεν θα γινόταν καμία ενέργεια», είπε. «Δεν έλαβα καμία προειδοποίηση πριν από την διαγραφή».

Ο Μαλόουν παρείχε στην Epoch Times ένα στιγμιότυπο οθόνης με κείμενο από το Twitter που αναφέρει: «Συγκεκριμένα, για: Παραβίαση της πολιτικής μας σχετικά με τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών που σχετίζονται με τον COVID-19. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Twitter για να μοιράζεστε ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19 που μπορεί να οδηγήσουν σε κίνδυνο». Η πλατφόρμα δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε συνέντευξή του στην Epoch Times νωρίτερα αυτό το έτος, ο Μαλόουν είπε ότι η ανοσία που παρέχεται από μια προηγούμενη νόσηση COVID-19 είναι ανώτερη από αυτή που παρέχεται από τα εμβόλια.

Οι άνθρωποι «έρχονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου τους είχαν πει ότι η φυσική ανοσία δεν ήταν τόσο προστατευτική, ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτήν και ότι εάν νόσησαν στο παρελθόν, θα πρέπει ακόμα να κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ότι αυτός ο εμβολιασμός θα παρείχε ευρεία, ανθεκτική προστασία, θα προστάτευε τους ίδιους αλλά και τους ηλικιωμένους από το ενδεχόμενο να τους μεταδώσουν την ασθένεια», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο.

Το Twitter έχει προκαλέσει την οργή των υποστηρικτών της ελευθερίας του λόγου και των Ρεπουμπλικάνων αφού διέγραψε άτομα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ένας άλλος θερμός επικριτής των μέτρων κατά  του COVID-19, ο πρώην δημοσιογράφος των New York Times, Άλεξ Μπέρενσον, υπέβαλε μήνυση κατά του Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα για την διαγραφή του λογαριασμού του λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο Μπέρενσον, ο οποίος λειτουργεί επίσης μια σελίδα στο Substack, ισχυρίστηκε ότι η μόνιμη αναστολή του Twitter από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παραβίασε την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ καθώς και τους νόμους στην Καλιφόρνια.

«Το Twitter είναι αναμφισβήτητα μια υπηρεσία μηνυμάτων. Ένας παλιός νόμος της Καλιφόρνια ρυθμίζει τις υπηρεσίες μηνυμάτων ως «κοινούς φορείς». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδέχονται όλα τα μηνύματα που λαμβάνουν. Επομένως, το Twitter πρέπει να αποδέχεται όλα τα tweets που λαμβάνει. Σύμφωνα με την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος δεν έχει το δικαίωμα να τα αρνηθεί εάν δεν συμφωνεί με αυτά», έγραψε ο Μπέρενσον στη σελίδα του στις 21 Δεκεμβρίου.

Συνταγή: Σαλάτα με σπαράγγια και αβοκάντο

Υλικά:

• Σπαράγγια: 4 έως 5 χοντρά σπαράγγια
• 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
• 1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση
• Αλάτι
• 16 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα
• 1/2 λάιμ

Εκτέλεση:

Κόψτε περίπου 5 εκατοστά από τη βάση κάθε σπαραγγιού.
Ξυρίστε όσο το δυνατόν περισσότερο ολόκληρο το σπαράγγι από κάτω προς τα πάνω με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.
Μοιράστε τις λωρίδες σπαραγγιών σε τέσσερις σαλατιέρες.
Κόψτε κάθε μισό αβοκάντο σε τέσσερα τμήματα. Τοποθετήστε δύο κομμάτια σε κάθε σαλάτα.
Πασπαλίστε με τα φύλλα δυόσμου. Στύψτε χυμό λάιμ πάνω από τη σαλάτα, περιχύστε ομοιόμορφα με το λάδι και ρίξτε λίγο αλάτι.

Συνταγή προσαρμοσμένη από το Epicurious

Διαβάστε επίσης:

Τα οφέλη των σπαραγγιών για την υγεία

Ο Γάλλος τενίστας Μπενουά Περ βρέθηκε θετικός στον COVID-19 για «250η φορά»

Ο Γάλλος τενίστας Μπενουά Περ βρέθηκε θετικός στον COVID-19 λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του Australian Open στις 17 Ιανουαρίου 2022.

Ο 32χρονος αθλητής αποκάλυψε την Τετάρτη ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), που προκαλεί το COVID-19, και παραδέχτηκε ότι η τακτική καραντίνα είχε επηρεάσει την ψυχική του υγεία.

«Γεια, με λένε Μπενουά Περ και για 250η φορά βγήκα θετικός στον Covid!!» είπε στο Twitter. «Ειλικρινά, δεν μπορώ να αντιμετωπίσω άλλο όλο αυτό που συμβαίνει με τον Covid».

«Πως είμαι; Λόγω του Covid, είχα καταρροή, αλλά λόγω όλων αυτών των καραντινών που πέρασα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην άλλη άκρη του κόσμου, δεν αισθάνομαι καλά ψυχολογικά», συνέχισε. «Πέρυσι ήταν δύσκολο, και φέτος ξεκινά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!!»

Ο Περ, ο οποίος είναι εμβολιασμένος, πρόσθεσε ότι είναι «100 τοις εκατό υπέρ του εμβολίου», αλλά προέτρεψε τους ανθρώπους να «ζήσουν όπως πριν από τον Covid, διαφορετικά, δεν βλέπω το νόημα».

Ο Περ είναι ο δεύτερος παίκτης που βρέθηκε θετικός στον COVID-19 μεταξύ των αφίξεων στην Αυστραλία αυτή την εβδομάδα, αφού ο Ντένις Σαποβάλοφ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στο Σίδνεϊ.

«Ακολουθώ όλα τα πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας και ενημερώνω τους ανθρώπους με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή», ανακοίνωσε ο Σαποβάλοφ σε ανάρτηση στο Instagram την περασμένη εβδομάδα. «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω ελαφριά συμπτώματα και ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο όταν είναι ασφαλές να το κάνω. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας και σας εύχομαι σε όλους καλές και χαρούμενες γιορτές».

Άλλοι παίκτες που βρέθηκαν θετικοί τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Αντρέι Ρούμπλεφ, η χρυσή Ολυμπιονίκης Μπελίντα Μπέντσιτς και ο Ονς Τζαμπέρ. Στο μεταξύ, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Σταν Σταν Βαβρίνκα θα χάσουν το Australian Open λόγω τραυματισμών.

Ο Περ αποκλείστηκε από το US Open του 2020 αφού βρέθηκε θετικός στον COVID-19 λίγες μέρες πριν από τον πρώτο του αγώνα. Τέθηκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να παίξει. Αφότου τελείωσε η καραντίνα, βγήκε αρνητικός στον ιό, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε θετικός ξανά δύο εβδομάδες αργότερα στο τουρνουά ATP στο Αμβούργο του Ρότενμπαουμ.

Ωστόσο, του επετράπη να παίξει επειδή το θετικό αποτέλεσμα οφειλόταν σε προηγούμενη μόλυνση από τον ιό.

Σε μια δήλωση τότε, οι αξιωματούχοι του Αμβούργου εξήγησαν γιατί επετράπη στον σταρ του τένις να παραμείνει στη διοργάνωση.

«Σύμφωνα με τον γιατρό του τουρνουά Δρ. Φόλκερ Καρέρο, δεν είναι ασυνήθιστο ότι τρεις εβδομάδες μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα, θραύσματα του ιού μπορούν ακόμα να βρεθούν μέσα στο σώμα», δήλωσαν οι αξιωματούχοι. «Ο Περ δεν έχει δείξει συμπτώματα ασθένειας και δεν ήταν μεταδοτικός σε καμία στιγμή. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές στο Αμβούργο πήραν την απόφαση το Σάββατο ότι ο Περ επιτρέπεται να παίξει».

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο Περ, το Νο. 46 του κόσμου, έπρεπε να συμπληρώσει 14 ημέρες καραντίνας πριν από το Australian Open, αφού ένα άτομο στην πτήση του για Μελβούρνη βρέθηκε θετικό στον COVID-19.

Αυτή την εβδομάδα, πέντε αυστραλιανές αρχές συμφώνησαν σε έναν νέο ορισμό για τη «στενή επαφή» για τον COVID-19, το οποίο θα μειώσει το βάρος στις κλινικές που πραγματοποιούν PCR τεστ και θα βοηθήσει στη διατήρηση της οικονομίας σε λειτουργία.

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, η Νέα Νότια Ουαλία, η Βικτώρια, το Κουίνσλαντ, η Νότια Αυστραλία και η Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας θα αλλάξουν τον ορισμό της στενής επαφής και των διαδικασιών που ακολουθούν.

«Εκτός εξαιρετικών περιστάσεων, μια στενή επαφή είναι μια επαφή μέσα στο ίδιο σπίτι … μόνο ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος», είπε ο Μόρισον. «Μια επαφή εντός ενός νοικοκυριού είναι κάποιος που ζει με ένα κρούσμα ή έχει περάσει περισσότερες από τέσσερις ώρες μαζί του σε ένα σπίτι, κατάλυμα ή μονάδα φροντίδας».

«Είστε στενή επαφή μόνο εάν ζείτε ουσιαστικά με κάποιον ή βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον διαμονής με κάποιον για περισσότερες από τέσσερις ώρες … που έχει όντως προσβληθεί από τον COVID-19. Όχι κάποιος που βρίσκεται σε επαφή με κάποιον που είχε COVID-είναι με κάποιον συγκεκριμένα που έχει COVID», είπε ο Μόρισον.

Το Ισραήλ εγκρίνει την 4η δόση του εμβολίου COVID-19 για τους ανοσοκατασταλμένους

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε τη δεύτερη αναμνηστική δόση COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως καρκινοπαθείς και λήπτες μεταμοσχευμένων οργάνων.

Η απόφαση αυτή έρχεται αφού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Πανδημία της χώρας την περασμένη εβδομάδα συνέστησε την τέταρτη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech για ανοσοκατεσταλμένους, άτομα άνω των 60 ετών και υγειονομικούς.

«Σήμερα, ενέκρινα τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους, ανθρώπους με ασθένειες και θεραπείες που βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα», είπε ο Νάχμαν Ας, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Το έκανα με βάση  ερευνών που δείχνουν τα οφέλη του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένου της τέτρατης δόσης, για αυτόν τον πληθυσμό, και υπό το φως των ανησυχιών ότι είναι πιο ευάλωτοι στο ξέσπασμα [της παραλλαγής Όμικρον]. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δεδομένα σε καθημερινή βάση και θα δούμε αν χρειάζεται να διευρύνουμε αυτή τη σύσταση και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την έγκριση μιας 4ης δόσης εμβολίου COVID-19 για άτομα άνω των 60 ετών και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

«Υπό το πρίσμα των υπαρχόντων κενών στη γνώση στον κόσμο σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας τέταρτης δόσης, στην παρούσα κατάσταση, ενεργούμε προσεκτικά και υπεύθυνα», δήλωσε ο Ας την Πέμπτη. «Αν δούμε σημάδια που δείχνουν ότι η σοβαρή νόσηση αναμένεται να αυξηθεί στους ηλικιωμένους πληθυσμούς, τότε θα λάβουμε αυτή την απόφαση. Η πρόκληση είναι να το κάνουμε αρκετά νωρίς για να εμβολιαστούν έγκαιρα».

Τη Δευτέρα, ένα ισραηλινό νοσοκομείο -το ιατρικό κέντρο Σέμπα- χορήγησε την δεύτερη αναμνηστική δόση – το τέταρτο εμβόλιο για τον COVID-19 – σε μια ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας, σε αυτό που αποκάλεσε την πρώτη μεγάλη μελέτη για το εάν ένας ακόμα γύρος αναμνηστικών δόσεων θα βοηθήσει κατά της παραλλαγής του κορονοϊού «Όμικρον». Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός δύο εβδομάδων. Η δοκιμή «της δεύτερης αναμνηστικής δόσης» περιλαμβάνει 150 άτομα με χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων.

Το Ισραήλ ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών στον κόσμο που εισήγαγε το εμβόλιο COVID-19 για το κοινό και άρχισε να προσφέρει ελεύθερα αναμνηστικές δόσεις το περασμένο καλοκαίρι, αφού έρευνες έδειχναν ότι η ανοσία μειώνετε με την πάροδο του χρόνου.

Η χώρα ήταν επίσης μεταξύ των πρώτων στον κόσμο που εισήγαγε διαβατήρια εμβολιασμου καθώς και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Παρά τον εκτεταμένο εμβολιασμό, το Ισραήλ έζησε ένα κύμα κρουσμάτων COVID-19 που αποδίδονται στην μετάλλαξη «Δέλτα». Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν για ένα ακόμα κύμα, αυτή τη φορά λόγο της μετάλλαξης «’Ομικρον».

Το Ισραήλ βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, μέχρι τον Αύγουστο περίπου, όταν στράφηκε σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο της Moderna. Το εμβόλιο της Pfizer εξακολουθεί να χορηγείται σε άτομα κάτω των 18 ετών, επειδή το εμβόλιο της Moderna δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση για αυτούς. Το εμβόλιο της Pfizer χορηγείται επίσης σε άτομα που περιμένουν τη δεύτερη δόση COVID-19.

Οι ισραηλινές αρχές είχαν ανακοινώσει προηγουμένως στις 15 Νοεμβρίου ότι στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα χορηγείτε μια ασθενέστερη δόση του εμβολίου της Pfizer — μια μόλις εβδομάδα αφότου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συνέστησε το παιδιατρικό εμβόλιο για ευρεία χρήση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Ισραήλ έλαβε την πρώτη παρτίδα  χαπιών κατά του COVID-19 της Pfizer, Paxlovid. Τα χάπια προορίζονται για χρήση στο σπίτι για τη μείωση της νοσηλείας και των θανάτων και θα είναι διαθέσιμα στη χώρα δωρεάν σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Το Associated Press και το Reuters συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Επιτροπή του Κογκρέσου επαναφέρει στο φως την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα

Πέντε εβδομάδες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022, η Εκτελεστική Επιτροπή του Κογκρέσου για την Κίνα (CECC) εξέφρασε πάλι την ανησυχία της για μια φυλακισμένη κινέζα ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ, προτρέποντας το καθεστώς να τερματίσει τη δίωξη της ομάδας.

Στις 27 Δεκεμβρίου, το CECC στο Twitter ανέφερε την περίπτωση της Ντενγκ Κουιπινγκ, πρώην δασκάλα δημοτικού σχολείου στην πόλη Γιαξί, στην επαρχία Γιουνάν, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης έξι ετών για διανομή υλικού του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν να σταματήσουν οι φρικτές πρακτικές που στόχευαν την ομάδα για πάνω από δύο δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά αναφορών του CECC σε σχέση με το  hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστό ως #OlympicPrisoner, που σκοπό έχει να αναδείξει τους Κινέζους πολίτες πίσω από τη λαμπερή πρόσοψη του καθεστώτος για τους Αγώνες.

Στις 2 Δεκεμβρίου, ο γερουσιαστής Τζεφ Μάρκλει και ο βουλευτής Τζέιμς ΜακΓκοβερν, ο οποίος ηγείται του CECC, ανακοίνωσαν την καμπάνια, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο ανέφερε επίσης την Ντενγκ ως θύμα του  κομμουνιστικού καθεστώτος σε δελτίο τύπου στις 20 Ιουλίου, με αφορμή την 22η επέτειο της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

Ο Ρούμπιο κάλεσε το Πεκίνο «να σταματήσει να υπονομεύει την ελευθερία της πίστης και να τερματίσει οριστικά την απαγόρευση της πρακτικής του Φάλουν Γκονγκ». Είπε ότι το ΚΚΚ πρέπει να απελευθερώσει όλους τους ασκούμενους που κρατούνται σε φυλακές και σε διάφορα κέντρα κράτησης σε όλη την Κίνα.

Η Ντενγκ κρίθηκε ένοχη στις 24 Φεβρουαρίου 2017 για τις θρησκευτικές της δραστηριότητες και της επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 1.500 δολαρίων, σύμφωνα με την Επιτροπή Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας των ΗΠΑ.

Η σύλληψή της έγινε στις 24 Ιουλίου 2016, μαζί με τέσσερις άλλους συνασκούμενους, σύμφωνα με το Minghui.org, έναν ιστότοπο με έδρα τις ΗΠΑ που καταγράφει τη δίωξη της ομάδας από το ΚΚΚ.

Προηγουμένως, η Ντενγκ είχε φυλακιστεί για την πίστη της για τρία χρόνια, μεταξύ 2006 και 2009, κατά τη διάρκεια αυτών των ετών υπέστη ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια.

Επί του παρόντος, η Ντενγκ παραμένει υπό κράτηση στη Δεύτερη Γυναικεία Φυλακή της επαρχίας Γιουνάν, η οποία είναι διαβόητη όσον αναφορά την μεταχείριση των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με το Minghui.org.

Η ασκούμενη Ντινγκ Γκουιγινγκ πέθανε στα 70 της στις 15 Ιανουαρίου 2021, ενώ κρατούνταν στη φυλακή της επαρχίας.

Σε μια άλλη ασκούμενη, τη Χου Τσουνφενγκ, της χορηγήθηκαν φάρμακα παρά την θέλησή της, τρεις φορές την ημέρα, ενώ βρισκόταν στη φυλακή για σχεδόν δύο χρόνια, από τις 14 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 22 Νοεμβρίου 2019. Εκεί, επηρεάστηκε η μνήμη της και είχε σοβαρή διάρροια.

Επίσης στη φυλακή, η Γου Γιουν, 43 ετών, αναγκαζόταν να εργάζεται 16 έως 17 ώρες την ημέρα.

Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία κινεζική πνευματική πρακτική που αποτελείται από αργές ασκήσεις διαλογισμού και ηθικές διδασκαλίες που προάγουν την αλήθεια, τη καλοσύνη και την ανεκτικότητα στην καθημερινή ζωή. Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, η δημοτικότητά του κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στην Κίνα, με 70 έως 100 εκατομμύρια υποστηρικτές. Ωστόσο, λόγω κινήτρων πολιτικής εξουσίας το ΚΚΚ, από το 1999, διώκει την ομάδα.

Του Frank Yue

Η ιστορία των αντιβιοτικών

Από τον Peter Weiss

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η πενικιλίνη ήταν το πρώτο αντιβιοτικό, θα έκαναν λάθος μόνο για μερικές χιλιάδες χρόνια. Διάφορας είδη μούχλας και φυτικά εκχυλίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί ως “αντιβιοτικά” καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εφάρμοζαν μουχλιασμένο ψωμί σε μολυσμένες πληγές, ενώ εξετάσεις λειψάνων από την αρχαία σουδανική Νουβία που χρονολογούνται ήδη από το 350 μ.Χ. έδειξαν ίχνη τετρακυκλίνης. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είχαν στη διατροφή τους τροφές που περιείχαν τετρακυκλίνη, καθώς η τετρακυκλίνη απορροφάται από τα οστά όταν προσλαμβάνεται. Η μπύρα που παρασκευαζόταν εκείνη την εποχή θεωρείται ότι αποτελούσε πηγή. Το ίδιο διαπιστώθηκε και κατά την εξέταση λειψάνων από τη ρωμαϊκή περίοδο, ωστόσο δεν υπήρχε καμία αναφορά σε μπύρα.

Η τετρακυκλίνη χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, αλλά αποφεύγεται στα μικρά παιδιά, καθώς μπορεί να βλάψει μόνιμα τα δόντια. Η τετρακυκλίνη ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1948 και παρήχθη από πραγματικά βακτηριακά κύτταρα στρεπτομυκήτων και ακτινομβακτηρίων. Η ιστορική προέλευση παραμένει ωστόσο ακόμη ένα μυστήριο.

Το μέλι είναι από καιρό γνωστό ότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και έχει τεκμηριωμένη χρήση στην περιποίηση τραυμάτων και στην ιατρική από την αρχαιότητα. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού έχουν να κάνουν με την ενζυματική παραγωγή υπεροξειδίου του υδρογόνου. Υπάρχουν ορισμένα είδη μελιού που δεν παράγουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, αλλά εξακολουθούν να δρουν ως αντιμικροβιακά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα και του χαμηλού pH, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιεί αντιμικροβιακά φάρμακα εδώ και χιλιετίες. Η αρτεμισινίνη (qinghaosu), ένα ισχυρό αντιελονοσιακό φάρμακο, προέρχεται από τα φυτά αρτεμισίας που χρησιμοποιούνται στην κινεζική ιατρική για τη θεραπεία της ελονοσίας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η πυοκυανάση, ένα μείγμα “αντιβιοτικών” που λαμβάνεται από την ψευδομονάδα η πυοκυανική, ήταν πιθανότατα το πρώτο “αντιβιοτικό” που χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία ανθρώπινων λοιμώξεων. Τη δεκαετία του 1890, ο βακτηριολόγος Ρούντολφ Έμμεριχ και ο χημικός Όσκαρ Λεβ ανακάλυψαν ότι αυτό το πράσινο έκκριμα που απομονώθηκε από επιδέσμους τραυματισμένων ασθενών ανέστειλε την ανάπτυξη άλλων μικροβίων. Χρησιμοποίησαν αυτό το παρασκεύασμα ως πάστα πάνω σε λοιμώξεις με περιορισμένη επιτυχία.

Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, οι λοιμώξεις αποτελούσαν την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Λοιμώξεις όπως η πνευμονία, η γρίπη και η φυματίωση αφαιρούσαν δεκάδες ζωές.

Το 1904, η θεραπεία της σύφιλης περιελάμβανε τη χρήση ανόργανων αλάτων υδραργύρου. Αυτή η θεραπεία είχε σοβαρές παρενέργειες, όπως δερματικά εξανθήματα, διανοητικές διαταραχές, απώλεια μνήμης και αδυναμία – παρενέργειες παρόμοιες με τα συμπτώματα της ίδιας της σύφιλης. Η θεραπεία αυτή δεν ήταν επίσης πολύ αποτελεσματική.

Το 1909, ένας Γερμανός γιατρός, ο Δρ.Πάουλ Έρλιχ, ανακάλυψε μια χημική ουσία, την αρσφαιναμίνη, η οποία χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για τη θεραπεία της σύφιλης. Δεν το ονόμασε αντιβιοτικό, αλλά χημειοθεραπεία, αφού χρησιμοποιήθηκε μια χημική ουσία ως θεραπεία.

Ο Έρλιχ ήθελε να βρει συγκεκριμένες θεραπείες για συγκεκριμένες λοιμώξεις. Ανέπτυξε ένα παράγωγο ενός εξαιρετικά τοξικού φαρμάκου το Atoxyl και μετά την 600η σειρά δοκιμών, βρήκε μια κάπως αποτελεσματική θεραπεία κατά της σύφιλης. Αναπτύχθηκε μια πιο διαλυτή και λιγότερο τοξική μορφή, η νεοσαλβαρσάνη, η οποία ήταν το πιο συνταγογραφούμενο φάρμακο μέχρι την έλευση της πενικιλίνης.

Ο Δρ. Σέλμαν Γουάκσμαν πιστώνεται τον όρο αντιβιοτικό περίπου 30 χρόνια αργότερα. Ήταν ένας Ρώσος μετανάστης στην Αμερική που ανακάλυψε περίπου 15 αντιβιοτικά, συμπεριλαμβανομένης της στρεπτομυκίνης, η οποία ήταν η πρώτη αποτελεσματική θεραπεία για τη φυματίωση. Μέχρι τότε, πολλές ζωές χάνονταν από την επιδημία της φυματίωσης. Το 1952 του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ για το έργο του. Εν τω μεταξύ, ο Δρ. Αλεξάντερ Φλέμινγκ, ένας Άγγλος, έλαβε την κάπως λανθασμένη διάκριση της ανακάλυψης του πρώτου αντιβιοτικού.

Ο Φλέμινγκ, ένας κάπως ανοργάνωτος επιστήμονας, επέστρεψε από διακοπές στη Σκωτία και βρήκε το εργαστήριό του σε πλήρη ακαταστασία. Είχε αρκετά δείγματα σταφυλόκοκκου (χρυσίζων) σε διάφορα τρυβλία Πέτρι σε όλο το εργαστήριό του. Τα εξέτασε στο μικροσκόπιο και διαπίστωσε ότι η μούχλα πενικιλλίου είχε μολύνει τα σταφυλοκοκκικά του τρυβλία Πέτρι και διαπίστωσε έκπληκτος ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη σταφυλόκοκκου όπου και αν βρισκόταν η μούχλα πενικιλλίου.

Ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να αναγνωρίσει τη σημασία και έγραψε μια επιστολή για εκείνη την ημερομηνία, 28 Σεπτεμβρίου 1928, ως την ημέρα που ανακάλυψε αυτό που ονόμασε το πρώτο αντιβιοτικό. Ενώ ο ίδιος σταμάτησε να εργάζεται πάνω στην πενικιλίνη το 1935, το έργο του είχαν αναλάβει δύο άλλοι το 1929. Χρειάστηκαν περίπου 14 χρόνια ανάπτυξης από άλλους επιστήμονες, τον Δρ.Χάουαρντ Φλόρεϊ και τον Δρ.Ερνστ Τσέιν, για να απομονώσουν και να βοηθήσουν στη μαζική παραγωγή καθαρής πενικιλίνης.

Και οι τρεις θα μοιράζονταν το βραβείο Νόμπελ το 1945 για το έργο τους.

Τον Μάρτιο του 1942, η Αν Μίλερ στο Κονέκτικατ ήταν η πρώτη πολίτης που θεραπεύτηκε επιτυχώς με πενικιλλίνη, αφού εμφάνισε απειλητική για τη ζωή της σήψη μετά από αποβολή.

Μια ενδιαφέρουσα σημείωση είναι ότι ενώ ο Φλέμινγκ δεν ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα οφέλη της μούχλας πενικιλλίου, βοήθησε στην απομόνωση της πιο καθαρής πενικιλλίνης. Το 1870, ο Σερ Τζον Μπέρντον Σάντερσον περιέγραψε πώς υγρό καλλιέργειας καλυμμένο με μούχλα εμπόδιζε τα βακτήρια να αναπτυχθούν. Ήταν επίσης γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι οι Άραβες σταβλίτες αντιμετώπιζαν τις πληγές της σέλας με μούχλα που σχηματιζόταν στις σέλες τους.

Η πενικιλλίνη, η οποία παρήχθη μαζικά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πιστώνεται ότι έσωσε πολλές χιλιάδες ζωές, αλλά οι Γερμανοί δεν την είχαν. Οι Γερμανοί έπρεπε να βασιστούν σε λιγότερο αποτελεσματικές σουλφοναμίδες, οι οποίες αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά ως αντιμικροβιακές τη δεκαετία του 1930 από τον Γκέρχαρντ Ντομάγκκ, ο οποίος εργαζόταν στην Bayer AG. Τελικά το χρησιμοποίησε για να σώσει την κόρη του από ακρωτηριασμό του χεριού της λόγω σοβαρής σταφυλοκοκκικής λοίμωξης.

Παρατήρησε ότι μια σουλφοναμιδική βαφή, η prontosil, μπορούσε να σκοτώσει αποτελεσματικά τα βακτήρια μετατρεπόμενη σε μια αντιβακτηριακή μορφή, τη σουλφανιλαμίδη. Το 1938, χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της πνευμονίας και αργότερα των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, για τις οποίες χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα μια πιο εξελιγμένη μορφή. Ήταν ένα θαυματουργό φάρμακο μέχρι να εμφανιστεί η πενικιλίνη, η οποία ήταν πιο αποτελεσματική και είχε λιγότερες παρενέργειες.

Επιστροφή στην Αν Μίλερ. Ήταν 33 ετών και ο γιατρός της είχε διασυνδέσεις με κάποιον που πρωτοστατούσε στην ανάπτυξη της πενικιλλίνης ως φαρμάκου μαζικής παραγωγής. Κατάφερε να πάρει 5,5 γραμμάρια αυτής της πενικιλλίνης από την Merck Pharmaceuticals στο Νιου Τζέρσεϊ, τα οποία του έστειλαν στο Κονέκτικατ. Η Μίλερ άρχισε να αναρρώνει μέσα σε 24 ώρες από τη λήψη της πενικιλίνης. Τελικά πέθανε το 1990 σε ηλικία 90 ετών.

Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι τα αντιβιοτικά έχουν διανύσει πολύ δρόμο, αλλά έχουν επίσης μια πολύ μακρά ιστορία.

Ο Φλέμινγκ το είπε καλύτερα: «Η φύση φτιάχνει την πενικιλίνη, εγώ απλώς την βρήκα».

Ομάδα δημοσιογράφων καλεί την Κίνα να απελευθερώσει τον ασθενή πολίτη-δημοσιογράφο που φυλακίστηκε για το ρεπορτάζ του COVID-19

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κάλεσαν τη Δευτέρα το Πεκίνο να απελευθερώσει μια άρρωστη Κινέζα πολίτη-δημοσιογράφο που φυλακίστηκε για το ρεπορτάζ της σχετικά με την πανδημία COVID-19 και η υγεία της βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Ζανγκ, μια 38χρονη πρώην δικηγόρος, άρχισε να κάνει ρεπορτάζ επί τόπου στη Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας στην Κίνα, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους με την αιτιολογία ότι «έστηνε καυγάδες και προκαλούσε προβλήματα».

Το ρεπορτάζ της ήταν ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι ήταν αυτόπτεις μάρτυρες στα γεμάτα νοσοκομεία και τους άδειους δρόμους και οι αναφορές τους έδιναν μια πιο φρικτή εικόνα του επικέντρου της πανδημίας από την αφήγηση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).

Σε δεκάδες επισφαλή βίντεο από κινητά τηλέφωνα που ανέβηκαν στο YouTube, η Ζανγκ περιέγραψε λεπτομερώς τις επισκέψεις και τις συνεντεύξεις της σε νοσοκομεία, κέντρα καραντίνας και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, τα οποία αμφισβήτησαν τη ρητορική του κινεζικού καθεστώτος.

Οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις 22 Νοεμβρίου δήλωσαν σχετικά με την κατάστασή της ότι μπορεί μόλις και μετά βίας να περπατήσει ή να σηκώσει το κεφάλι της χωρίς βοήθεια μετά από 17μηνη απεργία πείνας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σοβαρό υποσιτισμό, γαστρικό έλκος, προχωρημένο οίδημα των κάτω άκρων της και άλλες επιπλοκές στην υγεία της.

Η πρώην δικηγόρος που έγινε δημοσιογράφος αρνήθηκε να δηλώσει ένοχη και ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες εναντίον της.

Σε δελτίο τύπου, η ομάδα υπεράσπισης της δημοσιογραφίας RSF ζήτησε την απελευθέρωση της Ζανγκ, λέγοντας ότι «τώρα αντιμετωπίζει επικείμενο θάνατο».

«Η Ζανγκ, 38 ετών, βρίσκεται κοντά στο θάνατο μετά από μια μερική απεργία πείνας που πραγματοποιεί για να διαμαρτυρηθεί για την αθωότητά της», ανέφερε η RSF. «Τον Νοέμβριο, την τελευταία φορά που επιτράπηκε στην οικογένειά της να την επισκεφθεί, η Ζανγκ, της οποίας το ύψος είναι 177 εκατοστά, ζύγιζε λιγότερο από 40 κιλά και δεν μπορούσε να περπατήσει σωστά ούτε καν να σηκώσει το κεφάλι της χωρίς βοήθεια».

Ο επικεφαλής του Γραφείου Ανατολικής Ασίας της RSF, Σεντρίκ Αλβιάνι, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει την πίεση στο κινεζικό καθεστώς ώστε «να χορηγήσει στην Ζανγκ Ζαν ιατρική αναστολή και να διασφαλίσει ότι θα απελευθερωθεί πριν να είναι πολύ αργά».

«Η Ζανγκ Ζαν διακινδύνευσε με θάρρος τη ζωή της κάνοντας ρεπορτάζ στη Γουχάν, σε μια εποχή που υπήρχαν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης και τη σοβαρότητα του Covid-19, και θα έπρεπε να είχε τιμηθεί ως ήρωας αντί να κρατηθεί», δήλωσε ο Αλβιάνι.

Η κατηγορία της Ζανγκ για «διαμάχες και πρόκληση προβλημάτων» χρησιμοποιείται συχνά από το ΚΚΚ για τη δίωξη πολιτικών αντιφρονούντων.

Τον περασμένο μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την απελευθέρωση της Ζανγκ, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί βαθιά για την επιδείνωση της υγείας της.

«Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές που επικαλούνται σχόλια των συγγενών της, η κ. Ζανγκ είναι κοντά στο θάνατο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες μας για τον αυθαίρετο χαρακτήρα της κράτησής της και την κακομεταχείρισή της κατά τη διάρκειά της», πρόσθεσε. «Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τη ΛΔΚ για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της και για το Πεκίνο να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζονται ελεύθερα».

Η μητέρα της Ζανγκ, Ζανγκ Τζου, δήλωσε ότι η κόρη της είπε ότι δεν θα σταματήσει τη διαμαρτυρία της μέχρι να καθαρίσει το όνομά της από το δικαστήριο.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να αντέξει για πολύ καιρό», έγραψε η Ζανγκ Τζου στις 30 Οκτωβρίου. «Εύχομαι ο κόσμος να θυμάται πώς μοιάζει αν δεν καταφέρει να επιβιώσει τον ερχόμενο κρύο χειμώνα».

Η Rita Li συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ένοχη κρίθηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ για σωματεμπορία ανηλίκων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Μετά από πέντε ημέρες διαβουλεύσεων, στις 29 Δεκεμβρίου, οι ένορκοι έκριναν την Γκισλέιν Μάξγουελ ένοχη σε πέντε από τις έξι κατηγορίες για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών που της απαγγέλθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη για τις ακόλουθες κατηγορίες:

1η κατηγορία: Συνωμοσία για την προσέλκυση ανηλίκων να ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις

3η κατηγορία: Συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με σκοπό την άσκηση εγκληματικής σεξουαλικής δραστηριότητας

4η κατηγορία: Μεταφορά ανηλίκου με σκοπό την άσκηση εγκληματικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

5η κατηγορία: Συνωμοσία με σκοπό τη σωματεμπορία ανηλίκων

6η κατηγορία: Σωματεμπορία ανηλίκων

Οι ένορκοι την έκριναν αθώα στην 2η κατηγορία: Παρακίνηση ανηλίκου να ταξιδέψει για να συμμετάσχει σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ένορκοι είχαν ζητήσει τα πρακτικά πέντε μαρτυρικών καταθέσεων. Οι ένορκοι είχαν διήμερο ρεπό για τις διακοπές των Χριστουγέννων και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να έχουν διήμερο ρεπό για την Πρωτοχρονιά, αλλά η δικαστής Άλισον Νέιθαν ζήτησε να είναι διαθέσιμοι για να εργαστούν στην υπόθεση.

Στις 4:57 μ.μ., όλα τα μέρη συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και η Νέιθαν τους είπε: “Έχουμετην ετυμηγορία μας”. Ζήτησε από όλους να παραμείνουν καθιστοί και ήρεμοι και τους υπενθύμισε ότι υπήρχαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στην αίθουσα σε περίπτωση που τους χρειάζονταν. Αφού διαβάστηκε η ετυμηγορία, ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα και τους είπε ότι λύνεται η συνεδρίαση.

Η κατάθεση της “Τζέιν”, η οποία κατέθεσε πώς η κακοποίησή της από την Μάξγουελ και τον αποθανόντα χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών, σχετιζόταν άμεσα με τις κατηγορίες ένα έως τέσσερα.

Καθεμία από τις κατηγορίες μη συνωμοσίας περιείχε στοιχεία (έως τέσσερα) και αν οι ένορκοι αποφάσιζαν ότι έστω και ένα από αυτά δεν ικανοποιούνταν στις κατηγορίες μη συνωμοσίας, τότε η Μάξγουελ δεν θα ήταν ένοχη για το σύνολο της κατηγορίας.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ ακούει καθώς η μάρτυρας “Κέιτζ” ερωτάται από την εισαγγελέα Λάρα Πόμεραντζ κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκισλέιν Μάξγουελ, της συνεργάτιδας του Τζέφρι Έπσταϊν που κατηγορείται για σωματεμπορία, σε σκίτσο δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη στις 6 Δεκεμβρίου 2021. (Jane Rosenberg/Reuters)

 

Η Μάγκι Κρελ, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρώην εισαγγελέας στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνια και συγγραφέας του επερχόμενου βιβλίου για τη σεξουαλική διακίνηση “Taking Down Backpage”, είχε προβλέψει μια γρήγορη ετυμηγορία.

«Κατά την εμπειρία μου, οι ένορκοι των διακοπών τείνουν να είναι αποφασιστικοί», δήλωσε στην Epoch Times.«Και δεν νομίζω ότι αυτή η υπόθεση ήταν υπερβολικά περίπλοκη».

«Δεν μαθαίνεις στη νομική σχολή το πότε επιστρέφουν οι ένορκοι».

Η Κρελ γνωρίζει τις τεχνικές προετοιμασίας των πιθανών θυμάτων που παρουσίασε η εισαγγελία στην υπόθεσή της.

«Έτσι λειτουργεί η αποπλάνηση. Είναι μια κλασική τεχνική των κυνηγών, και είναι εντελώς πανταχού παρούσα», δήλωσε.

Η Σάρα Ράνσομ, θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν, φτάνει για τη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ στο δικαστήριο Thurgood Marshall των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη στις 29 Νοεμβρίου 2021. (Ryan R. Smith/AFP)

 

Η Κρελ δήλωσε ότι, παρόλο που η υπόθεση Μάξγουελ αφορά διάσημους, πλούσιους ανθρώπους και ιδιωτικά τζετ, «κατά πολλούς τρόπους, πρόκειται για μια πολύ βασική υπόθεση σωματεμπορίας που διαδραματίζεται σε όλη τη χώρα, επειδή οι τεχνικές είναι τόσο κλασικές από το εγχειρίδιο του διακινητή, και αυτό είναι η αποπλάνηση», είπε.

Ως πρώην εισαγγελέας, η Κρελ γνωρίζει πόσο δύσπιστοι μπορεί να είναι οι ένορκοι.

«Αρκεί μόνο ένας ένορκος να μη συμφωνήσει», είπε. «Το να βρεις 12 άτομα να συμφωνήσουν είναι πρόκληση».

Όσον αφορά την καταδίκη, «ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες έχουν υποχρεωτικό ελάχιστο όριο 10 ετών», δήλωσε η Κρελ. «Ο δικαστής [θα] πρέπει να καθορίσει τι της αξίζει υπό αυτές τις συνθήκες».

«Οι δικαστές τείνουν να μην είναι επιεικείς με κατηγορούμενους όπως αυτή», είπε.

Η καταδίκη θα γίνει το 2022.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν στις 10 Ιανουαρίου συνομιλίες για την Ουκρανία και την ασφάλεια

Ρώσοι και Αμερικανοί διαπραγματευτές θα ξεκινήσουν διμερείς συνομιλίες στις 10 Ιανουαρίου για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες εντάσεις σχετικά με την Ουκρανία και την αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα δυτικά σύνορά της, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στην εμπλοκή με τη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Όταν καθίσουμε να μιλήσουμε, η Ρωσία μπορεί να θέσει τις ανησυχίες της στο τραπέζι και θα θέσουμε και εμείς τις ανησυχίες μας στο τραπέζι με τις δραστηριότητες της Ρωσίας».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι τόσο της Μόσχας όσο και του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) αναμένεται επίσης να συναντηθούν για μια συνάντηση στις 12 Ιανουαρίου, ενώ εκπρόσωποι της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ενδέχεται να συναντηθούν στις 13 Ιανουαρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσφέρθηκε επίσης προηγουμένως να επαναλάβει τον διάλογο με τη Μόσχα σχετικά με τη στρατιωτική ανάπτυξη γύρω από την Ουκρανία και πρότεινε τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τρίτη ότι οι συνομιλίες της 10ης Ιανουαρίου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι ελπίζει ότι «οι διμερείς ρωσο-αμερικανικές διαβουλεύσεις» θα εξελιχθούν σε διαπραγματεύσεις για τα σχέδια συμφωνιών που έχει προσφέρει προηγουμένως η Μόσχα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ συμμετέχει σε διάσκεψη της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT) στο Πεκίνο της Κίνας, στις 30 Ιανουαρίου 2019. (Thomas Peter/POOL/AFP via Getty Images)

 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία παρουσίασε έναν κατάλογο προτάσεων ασφαλείας που θέλει να διαπραγματευτεί, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης ότι το ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία λένε ότι η Ρωσία μπορεί να προετοιμάζεται για εισβολή στην πρώην σοβιετική γειτονιά της, κατηγορία που η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί. Αντιθέτως, η Μόσχα ισχυρίζεται ότι η αυξανόμενη σχέση της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ είναι αυτή που προκάλεσε την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στις 23 Δεκεμβρίου ότι θέλει να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά η «άμεση» απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στις απαιτήσεις του για εγγυήσεις ασφαλείας είναι επείγουσα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ορισμένες από τις προτάσεις της Ρωσίας για την ασφάλεια είναι απαράδεκτες, αλλά ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει με πιο συγκεκριμένες ιδέες για τη μορφή των όποιων συνομιλιών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι διμερείς συνομιλίες θα συνεχιστούν πιθανότατα, αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι λεπτομέρειες.

«Υπήρξαν προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους Ρώσους -μερικές με τις οποίες θα συμφωνούσαμε, κάποιες με τις οποίες σίγουρα δεν θα συμφωνούσαμε», δήλωσε η Ψάκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 23 Δεκεμβρίου. «Συμφωνούμε επίσης ότι οι διπλωματικές συνομιλίες είναι ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός», πρόσθεσε.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Από το NTD News.

Χιλιάδες διαμαρτύρονται στη Γερμανία ενόψει των μέτρων COVID-19 που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Τρίτη

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Γερμανίας τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιορισμούς του COVID-19 που τίθενται σε ισχύ την Τρίτη.

Οι διαδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στη βόρεια Γερμανία, όπου περίπου 15.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για τα αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Στο Ροστόκ, μια πόλη κατά μήκος του ποταμού Γουόρνοου στη βόρεια ακτή της χώρας, διαδήλωσαν περίπου 6.500 άτομα, ενώ στο Σβέριν διαδήλωσαν περίπου 2.700 άτομα και στο Νόιμπραντενμπουργκ, περίπου 2.400 άτομα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Στην πόλη Κότμπους διαδήλωσαν περίπου 3.000 άτομα, σύμφωνα με την Tagesschau που επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας. Αλλού στα ανατολικά, περίπου 9.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε 16 τοποθεσίες στο νότιο Βρανδεμβούργο. Εκατοντάδες ακόμη διαμαρτυρήθηκαν στις πόλεις της Έσσης, της Βάδης-Βυρτεμβέργης και σε διάφορα μέρη της Κάτω Σαξονίας, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Στη Σαξονία της Ανατολικής Γερμανίας, η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι είχε αστυνομικούς να περιπολούν σε περιοχές στο Γκέρλιτς, το Μπάουτσεν, το Χόιερβερντα, το Κάμεντς και το Ζίταου.

«Στο Μπάουτσεν, το Γκέρλιτς, το Ζίταου, το Βάιτσβατερ και το Χόιερσβερντα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ανθρώπων», έγραψε η αστυνομία τη Δευτέρα. «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μας θα τους ενημερώσουν για την παραβίαση των ισχυόντων κανονισμών έκτακτης ανάγκης κορονοϊου και θα τους ζητήσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Μπάουτσεν.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δέχθηκαν μαζική επίθεση με πυροτεχνήματα και μπουκάλια», ανέφερε η αστυνομία το βράδυ.

Η DW μετέδωσε ότι τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Σαξονία.

Η αστυνομία αναπτύχθηκε επίσης για να διαλύσει συγκεντρώσεις στις πόλεις της Σαξονίας, Δρέσδη και Λειψία, σύμφωνα με την DW.

Σε ορισμένους διαδηλωτές στη βαυαρική πόλη Σβάινφουρτ επιβλήθηκαν τη Δευτέρα ποινές φυλάκισης με αναστολή, ενώ σε άλλον επιβλήθηκε πρόστιμο από το τοπικό δικαστήριο.

Η Epoch Times επικοινώνησε με την αστυνομία για σχόλια.

Διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει σε όλη τη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν αυστηρότερους περιορισμούς εν μέσω ενός πέμπτου κύματος COVID-19 που καθοδηγείται από την παραλλαγή Όμικρον.

Η απόδειξη του εμβολιασμού απαιτείται επί του παρόντος από τους κατοίκους για να εισέλθουν σε μη απαραίτητα καταστήματα, αφού η κυβέρνηση εισήγαγε μια σειρά από κανόνες που στοχεύουν σε όσους δεν έχουν ακόμη κάνει τα εμβόλια, σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τα ποσοστά εμβολιασμού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε τα τελευταία μέτρα που ισχύουν, τα οποία περιλαμβάνουν περιορισμούς ακόμη και για τα εμβολιασμένα άτομα.

Ο Σολτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να περιμένει μέχρι μετά τα Χριστούγεννα για να εφαρμόσει τους νέους εθνικούς περιορισμούς, επειδή οι γιορτές με επίκεντρο την οικογένεια, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, «δεν έχουν αποδειχθεί σημαντικοί παράγοντες της πανδημίας».

Από την Τρίτη, οι Γερμανοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, γνωστού και ως SARS-CoV-2, θα μπορούν να συναντώνται μόνο σε ομάδες των δύο ατόμων, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί πρόσφατα ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 θα μπορούν να συναντώνται μεταξύ τους σε ομάδες των 10 ατόμων.

Τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν επίσης κλειστά ενόψει του νέου έτους και τα γυμναστήρια, οι πισίνες και οι κινηματογράφοι -τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους- θα έχουν περιορισμένο μέγεθος από τη Δευτέρα.

Πολλά εστιατόρια και καφετέριες αντιμετωπίζουν επίσης πρόωρο κλείσιμο, ενώ μεγάλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες και αθλητικοί αγώνες θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό από την Τρίτη.

«Δεν είναι πλέον η κατάλληλη εποχή για πάρτι και κοινωνικές βραδιές σε μεγάλες παρέες», δήλωσε ο Σολτς.

Ο Σολτς και οι 16 κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας θα συναντηθούν εκ νέου στις 7 Ιανουαρίου για να συζητήσουν εάν τα μέτρα θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ ή ακόμη και να αυστηροποιηθούν.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, περίπου το 70 τοις εκατό της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως.